TARİHİN EN GÖRKEMLİ KUTLAMALARI BAŞLIYOR

529

Tüm yıl süren 100’üncü yıl coşkusu, Zafer Haftasında zirve yapıyor. Kütahya, Büyük Zafer’i ve kurtuluşunun 100. yılını coşku ve gururla kutlayacak Bugün başlayacak kutlamalarla 7’den 77’ye her yaştan insan 100. yıl coşkusuna ortak edildi

Kurtuluşun şehri Kütahya, Büyük Zafer’in 100. yılında tarihinin gelmiş geçmiş en görkemli kutlamalarına ev sahipliği yapıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, Başkomutan Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı kurtuluşun şehri Kütahya, Büyük Zafer’i ve kurtuluşunun 100. yılını coşku ve gururla kutlayacak.

Her yıl 26 Ağustos-30 Ağustos tarihleri arasında yapılan Büyük Zafer kutlamaları, Kütahya’da 100. yıla özel tüm seneye yayıldı. Kütahya Valiliği himayesinde gerçekleştirilen kutlamalar, Milli Mücadele’nin kilit şehirleri ve büyükşehirlerde de yapılarak 7’den 77’ye her yaştan insan 100. yıl coşkusuna ortak edildi.

26 Ağustos’ta başlayacak Zafer Haftası etkinlikleri de Büyük Zafer’in kazanıldığı Kütahya’da doruğa ulaşacak.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN GELECEK

Kütahya, Büyük Zafer’in 100. yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ağustos Pazartesi günü Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Toplu Açılış Töreni’ne katılacak.

BÜYÜK ZAFER’İN 100. YILI İÇİN BAYRAK REKORU KIRILACAK

Dumlupınar’da açılması amacıyla tasarlanan 3 bin 743 metre boyunda, 1 metre 60 santimetre enindeki uzunluğuyla rekorlar kitabına girecek.

Dumlupınar Üniversitesi, Kızılay ve Avrupa Kütahyalılar Federasyonu tarafından hazırlanan dev Türk bayrağı, 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yönettiği Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutan Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünde Dumlupınar Şehitliği’nde açılacak.

KÜTAHYA SEMALARI NEFES KESECEK!

Türk Hava Kuvvetleri gösteri ekibi SOLOTÜRK ve Jandarma Havacılık Başkanlığı Üzüm Salkımı Timi Büyük Zafer’in 100. yılı coşkusunu Kütahya semalarında yaşatacak.

Büyük Zafer’in 100. yılı kutlamalarının yapılacağı Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy’de katılımcılar SOLOTÜRK ve Üzüm Salkımı Timi’nin gösterileriyle unutulmaz anlar yaşayacak.

Zafer Haftası etkinlikleri, 26 Ağustos Cuma günü Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Büyükler Türkiye Şampiyonası’yla başlayacak.

Geleneksel Düzenlemesiz Dal Türkiye Şampiyonası, 27 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00’de, Geleneksel Düzenlemeli Dal Yarışması 28 Ağustos Pazar günü saat 14.00’te Yeni Spor Salonu’nda yapılacak.

24 İLDEN HALK OYUNLARI EKİPLERİ GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞ YAPACAK

Geleneksel Düzenlemesiz Dal Kategorisi’nde yarışmaya katılan tüm kulüpler, 26 Ağustos’ta kostümlü ve müzisyenler eşliğinde Ulu Cami önünden Kütahya Belediyesi önüne yürüyecek. Ekipler, yol boyunca kısa gösteriler yapacak.

Büyük Zafer’in ve kurtuluşunun 100. yılını kutlayan Kütahya, 26 – 31 Ağustos tarihleri arasında Minik Yıldız Bay Bayan Muay Thai Türkiye Şampiyonası ve 28 Ağustos Pazar günü 100. Yıl Büyük Zafer Koşusu’na ev sahipliği yapacak.

SPOR TIRMANIŞ 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASI YARIŞMASI

Türkiye Dağcılık Federasyonu, 30 Ağustos Zafer Kupası Yarışması düzenleyecek. Yarışma, Dumlupınar Üniversitesi Emre Kuruoğlu Tırmanma Duvarı’nda 27-28 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Organizasyon, küçükler ve gençler kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Büyük Zafer’in 100. yılı sebebiyle düzenlenen Bisiklet Festivali, Simav Gölcük Yaylası’nda yapılacak. 25 Ağustos’ta başlayacak festival 3 gün sürecek.

Dumlupınar Motosiklet Kampı, Dumlupınar ilçesinde yapılacak. Yaklaşık 250 motorcunun katılımıyla yapılacak kamp 29 Ağustos’ta Dumlupınar Şehitliği’nde başlayacak.

TSK MEHTERAN BİRLİĞİ’NDEN BÜYÜK ZAFER KONSERİ

Büyük Zafer’in 100. yıl coşkusu dünyanın en eski ordu bandolarından TSK Mehteran Birliği ile taçlanacak. TSK Mehteran Birliği, 28 Ağustos Pazar günü saat 21.00’de Kütahya Belediyesi önünde konser verecek.

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, 27 Ağustos Cumartesi günü saat muhteşem gösterisiyle Kütahyalılarla buluşacak. Zafer Yolu Son Söz 100. Yıl Konseri, 21.30’da Kütahya Belediyesi önünde seyirciyle buluşacak.

TÖRENLER, MUHAREBENİN SEVK VE İDARE EDİLDİĞİ ALTINTAŞ’TA

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutan Meydan Muharebesi’ni sevk ve idare ettiği Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy’de yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile 81 ilden binlerce katılımıyla yapılacak törenler, 14.30’da Zafer Abidesi’nde başlayacak. Saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesinin ardından Garnizon Komutanı günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapacak, arazi tanıtılacak ve harekât anlatılacak.

Protokol konuşmaları ve gösterilerin ardından tören geçişi, askeri birliklerin geçişi ve kağnılarla savaş döneminin canlandırılması yapılacak.

Türk Hava Kuvvetleri gösteri ekibi SOLOTÜRK ve Jandarma Havacılık Başkanlığı Üzüm Salkımı Timi’nin gösterileriyle son bulacak kutlamalarda Kütahya unutulmaz anlar yaşayacak.

KÜTAHYA VALİLİĞİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *