‘ÜLKEMİZİ GELECEĞE SİZ TAŞIYACAKSINIZ’

522

Büyük Zafer’in 100. Yılında gençlere seslenen Vali Ali Çelik, “İnanıyor ve biliyoruz ki sizler bu kutsal emanete, vatana hakkıyla sahip çıkacak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacaksınız.” İfadelerini kullandı

Kütahya Valisi Ali Çelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Kuruluşun beşiği, kurtuluşun şehri Kütahya’da, Büyük Zafer’in 100. yılına ulaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

30 Ağustos 1922’de Kütahya’mızın Dumlupınar ilçesinde kesin zaferle sonuçlanan Başkomutan Meydan Muharebesi’nde Türk milletinin bağımsızlık tutkusuyla şaha kalktığını vurgulayan Vali Çelik, “Kurtuluşumuzun 100. yılını kutlayacağımız bu yılda, tüm Kütahyalıların Büyük Zafer’in ruhunu yaşayacağına ve yaşatmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.” Dedi.

GENÇLERE SESLENDİ

Vali Çelik mesajında gençlere de şöyle seslendi: “Her biriniz bir Şehit Sancaktar, Orgeneral Asım Gündüz, Miralay Mehmet Nazım Bey, Yüzbaşı Şekip Efendi, ÇetmiliKara Ali Çavuş, Halide Edip Adıvar, Halime Çavuş, Kara Fatma ve Şerife Bacısınız…İnanıyor ve biliyoruz ki sizler bu kutsal emanete, vatana hakkıyla sahip çıkacak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacaksınız.”

Aziz Şehitlerimizin kutlu emanetini, eşsiz mirasınızı gururla yarınlara taşıdığımızı; taşımaya da devam edeceğimizi dile getiren Vali Çelik, “Bu duygu ve düşüncelerle; Başkomutan Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm kahramanlarımızı sonsuz bir minnet, rahmet ve saygıyla yadediyorum. Ruhunuz şad, yoluna canınızı koyduğunuz vatanımız ilelebet payidar olsun… 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız ve Kütahya’mızın kurtuluşu kutlu olsun!

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *