1922’DEN 2022’YE İZ BIRAKAN ESERLER

510

22’den 22’ye Afiş Tasarımı Yarışması’nda birçok DPÜ öğrencisinin eserleri uluslararası düzeyde tanınırlığı olan ve tasarım güçleriyle kendisini kabul ettirmiş jüriyi geçip ilk 100 eser arasında yer aldı. 22’den 22’ye Afiş Tasarım Yarışması’na katılan eserlerin sergisi, Bedesten Fuaye Alanı’nda sergileniyor

Uluslararası katılımlı 22’den 22’ye Afiş Tasarımı Yarışması’nın ödül töreni ve sergisi için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesinde ve Dumlupınar ilçesinde etkinlikler düzenlendi.

“22’den 22’ye” temalı Uluslararası Afiş Tasarımı Yarışmasında DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Sanat ve Tasarım ASD Öğrencileri toplam 40 ödül alarak önemli başarılar elde etti. Uluslararası düzeyde tanınırlığı olan ve tasarım güçleriyle kendisini kabul ettirmiş yarışma jürisi üçü dünyanın farklı ülkelerinden 7’si ise Türkiye’nin farklı üniversite üyelerinden ve 1’i Kütahya Valiliği temsilcisinden olmak üzere 11 kişiden oluştu.

DPÜ ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ İLK 100’DE YER ALDI

16 farklı ülkeden profesyoneller ile akademisyenlerin ve her düzeyde öğrenim gören öğrencilerin katıldığı, toplamda 533 eserin başvuruda bulunduğu yarışmada DPÜ GSF Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı öğrencilerinden öğrenim görmüş ya da hâlen öğrenim gören 41 öğrencinin afişleri ilk yüz afiş tasarımı içerisinde yer aldı. Mezun öğrencilerden Zeynep Adatepe ikincilik ödülü elde ederken, Nebican Taşkan’ın eseri üçüncülüğü elde etti. Yine mezun öğrencilerden Merve Durukal mansiyon ödülü alırken, Berkan Kezik ve İbrahim Onur Eski’nin afişleri ilk 10 afiş içerisinde yer aldı. 533 afiş tasarımı arasından ilk 100 içerisine DPÜ öğrencilerinin tasarımının kabul edilmiş olması anlamlı bulundu. Söz konusu tasarımlar, Zafer Bayramı’nın 100. Yılı olan 30 Ağustos 2022 günü Dumlupınar İlçesindeki Atatürk Karargâh Evi’nde sergilendi. Serginin ardından Dumlupınar İlçesi Meydanına kurulan sahnede yarışmada ödül alan sanatçılara ödülleri verildi.

BEDESTEN’DEKİ SERGİYE YOĞUN İLGİ

22’den 22’ye Afiş Tasarım Yarışması’na katılan eserlerin sergisi, Bedesten Fuaye Alanı’nda Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahmurat Arık’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Kütahya Valisi Ali Çelik ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyelerinin ziyaret ettiği sergiye üniversite personeli de büyük ilgi gösterdi.

Öte yandan yarışmada ilk 100 eser arasında Hüseyin Akçakmak, Şule Rabia Ballibaba, Can Sevimli, Yağız Ali Erol, İnci Yalçuk, Yakup Askar İbrahim, Ömer Çam, Ayas Boran, Gökhan Kardeşoğlu, Alim Çakmak, Rabia Eğiren, Tevfik Faruk Demirci, Emrullah Çelik, Şeyda Tilbe, Deniz Babilik, Ecem Tuncer, Hilal Duran adlı öğrencilerimizin yanı sıra Sanat ve Tasarım doktora öğrencilerimiz Zahide Şahin Kubat ve İlhami Diksoy’un tasarımları da yer aldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *