ALBAYRAK MEDYA’DAN DPÜ KARANDA’YA ÖVGÜ DOLU MESAJ

400

TEKNOFEST Karadeniz’de DPÜ ve Kütahya’yı temsil eden KARANDA İHA, TEKNOFEST’in ilgi odağı oldu. Albayrak Medya da kendi sosyal medya hesabından “KARANDA İHA takımı ile cesur adımlar atabilen genç yetenekleri buluşturan Albayrak Medya Ailesi birbirlerine çok yakıştı!” mesajı verildi

Samsun Çarşamba Havalimanı’nda devam eden bu yıl 5.’si düzenlenen TEKNOFEST’e Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması şampiyonu unvanıyla katılan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) KARANDA İHA Takımı, ilk 2 günde 200 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan TEKNOFEST’te yaptıkları çalışmaları tüm ülkeye duyuruyorlar.

DPÜ KARANDA’YA YOĞUN İLGİ

KARANDA İHA Takımının standına büyük bir ilgi gösterildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, TR Eğitim ve Teknoloji Genel Müdürü Çağlar Demirkan şampiyon takımın ödüle layık görülen İHA’sını inceleyip öğrencilere sohbet etti ve gelecek çalışmaları için fikir alışverişinde bulundu.

Öte yandan TUSAŞ’ın Ar-Ge & Teknolojik Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Üniversite İş Birlikleri Müdürü Süleyman Demir ve Teknolojik Yetkinlik Müdürü Mehmet Erdem Çorapçıoğlu ile TR Eğitim ve Teknoloji’nin Genel Müdürü Çağlar Demirkan ve İK Lideri Fatih Mahmut Bilici de DPÜ’nün standında öğrencilerle bir araya gelerek yürüttükleri çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler aldı.

ŞAMPİYONLAR İHA’YI TANITTI

KARANDA aynı zamanda çalışmalarını ulusal medyaya verdikleri röportajlarla DPÜ’nün ve Kütahya’nın gururu olmaya devam ediyor. Demirören Haber Ajansı’na demeç veren KARANDA İHA Takımından Ahmet Aziz Bilgin, takıma şampiyonluğu getiren İHA için “Bizim İHA’mız normal drone ve sabit kalan İHA’ların bileşimi şeklinde tasarlandı. Dikey kalkış – iniş yapabilen ve aynı zamanda yatay hareket edebilen bir uçak formunda geliştirdik. Kendi yapmış olduğumuz bir mobil uygulamamız var. Bu uygulama üzerinden alan içine bir sipariş veriliyor. Verilen sipariş bizim yer istasyonuna düşüyor ve onaylanıyor. Ardından arkadaşlarımız siparişi araca yüklüyor ve araç dikey bir şekilde kalkış yapıp yatay şekilde adrese geçiyor” dedi

‘CESUR ADIMLAR ATABİLEN GENÇLER’

TRT radyolarında yayımlanacak program için demeç veren KARANDA İHA takım üyeleri Ahmet Aziz Bilgin ve Hazal Esin Dündar ile Mühendislik Fakültemizin akademisyenlerinden Arş. Gör. Dr. Ali Samet Öngen ve Arş. Gör. Dr. R. Uğur Acar, Üniversitemiz genel tanıtımı ile KARANDA İHA ve yürüttüğü çalışmalar hakkında canlı yayında bilgi verdiler. Savunma Sanayii Başkanlığının Vizyoner Genç Projesi Medya Birimi ve Albayrak Medya’ya bağlı GZT de DPÜ KARANDA ile röportaj gerçekleştiren basın kuruluşları arasında yer aldı. Albayrak Medya’nın resmi Twitter hesabında da DPÜ Karanda’yı övgü dolu sözlerle tanıtan bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda;  “Teknofest heyecanında kadrajımıza yansıyanlar… Teknofest İHA yarışmasının şampiyonu standımıza konuk oldu. Hayallerini gerçeğe dönüştüren KARANDA İHA takımı ile cesur adımlar atabilen genç yetenekleri buluşturan Albayrak Medya Ailesi birbirlerine çok yakıştı!” denildi.

DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *