100 MİLYONLUK İKİ KREDİYE MECLİS ONAYI: MHP OYLARI YETERLİ GELDİ

90

Belediye Meclis Toplantısında yeşil alanların ve iki yeni bulvarın finansmanı için talep edilen toplam 101 milyon 796 bin TL’lik iki kredi AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin red MHP’li meclis üyelerinin kabul oyuyla onaylandı. Başkan Işık, bulvarların birine Recep Tayyip Erdoğan birine Dr. Devlet Bahçeli isminin verileceğini açıkladı.

Kütahya Belediye Meclisi 6. Dönem 2. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Belediye Meclis toplantısında iki kredi talebinin müzakeresi gündeme alındı. İlk olarak Belediye Meclis üyelerinden, yapımı tamamlanan ve devam eden yeşil alanların finansmanının karışlanması için 43 milyon 296 bin TL kredi kullanım müsaadesi istendi. Kredi talebi AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin red MHP’li meclis üyelerinin kabul oyuyla kabul edildi.

Toplantının devamında Kütahya – Tavşanlı Karayolu bulvarına bağlanacak Eskişehir Çevre Yolu- Dumlupınar Üniversitesi arası 40 ve 50 metrelik yeni bulvarların ham yol çalışmaları ve imalat giderlerinde kullanılmak üzere 58 milyon 500 bin TL kredi kullanımı müzakere edildi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’NİN ADIYLA

İKİ YENİ BULVAR YAPILACAK

Hilal Mahallesi’nden Eskişehir yoluna bağlantıyı sağlayacak olan bölümüne sanayi kesimini de içermesi nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı isminin verileceğini aktaran Başkan Işık, Hilal kent Hilal Mahallesi’nden Dumlupınar Üniversitenin bulunduğu bölgeyi Tavşanlı Yoluna bağlayan bulvara da Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı isminin verileceğini açıkladı. 50’şer metrelik iki yeni bulvarın bu yıl içinde imalatını bitirileceğini ifade eden Işık, bulvarların trafiğin rahatlatılmasına katkı sağlayacağına değindi. Kredi talebi AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin red MHP’li meclis üyelerinin kabul oyuyla kabul edildi.

Borçlanma talepleri müzakere edilirken toplam gelirlerin yüzde 10’unu aşmayan borçlanmalarda. Meclis toplantısına katılanların salt çoğunluğu, aşanlarda ise tam sayının salt çoğunluğunun göz önüne alınacağını değinilen toplantıda Başkan Işık, iki kredinin toplamının yüzde 10’u geçmediğini ifade etti.

Belediye gelirinin toplam 1,9 milyar TL olduğunu hatırlatan Başkan Işık, “O yüzde 190 milyon TL’ye kadar katıla meclis üyelerimizin salt çoğunluğu esas alınıyor.” Şeklinde konuştu.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *