OKUL ÇANTALARI AĞIRLAŞIYOR!

563

Okul zilinin çalmasına bir hafta kala kırtasiyelerde alıveriş telaşı başladı. Özellikle kağıt fiyatlarındaki artış sebebiyle defterler el yakarken; kırtasiyeciler, velilere zincir marketlerde satılan ucuz ancak kalitesi şüpheli kırtasiye malzemelerine dair uyarılarda bulundu

‘16 TL DEFTER 40 TL OLDU’

Okulların açılmasına sayılı günler kala bu sene ilk kez okullu olacak birinci sınıflar için ders zili bugün çaldı bile. Okul telaşının yavaş yavaş etkisini gösterdiği kırtasiyelerde ise fiyatlar, geçen seneyi aratıyor. Okul alışveriş listelerinin oluşmaya başladığını belirten Zirve Kırtasiye İşletmecisi Ali İmran Binici, velilerin bu sene fiyatların artışından şikâyetçi olduğuna değindi. Özellikle kağıt ürünlerindeki fiyat artışının 4-5  katı bulduğuna dikkat çeken Binicİ, “Bunun bir sebebi enflasyon. Ayrıca selüloz maddesinin temininde dünya genelinde fiyatlar artıyor. Geçen sene 17-16 TL olan bir defter bu sene 40-45 TL. Ancak malzeme temimizde bir sıkıntı yok” İfadelerini kullandı.

ZİNCİR MARKETLERDE KALİTEYE DİKKAT

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünlerinin kırtasiyecilerin alış fiyatının altında satış yaptığını ifade eden Binici, bu durumda velileri ürün kalitesinin sorgulamaya çağırdı. Zincir marketteki bilindik marka kırtasiye ürünlerinin bile ikinci, üçüncü kaliteden satıldığını belirten Binici, “Ürünlerin sağlıklı olup olmadığı konusunda şüphelerim var. Özellikle oyun hamurunu parmak boyası gibi anasınıfı ürünlerine dikkat etmek gerek çünkü çocuk kalkıp bu ürünü ağzına da atabiliyor. Ürünün kanserojen madde içermesi çok büyük sıkıntı. Velilerin çok daha uygun fiyatlı gördüğü ürünler çok da sağlıklı değil” Dedi.

Okullar açılıktan sonra da bir zam beklediklerini ifade eden Enpa Kırtasiye İşletmecisi Ömer Faruk Akçil, erken davranmakta fayda olduğunu vurguladı. Akçil kırtasiye ürünlerinin çoğunun yurtdışından geldiğini bu yüzden mevcut kurdan direkt olarak etkilendiklerini belirtti. “Geçen sene topu 25 – 30 TL olan kağıt, şu an 90 TL civarında, defter fiyatları ciddi manada arttı. Zaten kağıt fiyatlarımız artınca bizim tüm ürünlerimiz artıyor” İfadelerini kullanan Akçil, şu anda her ihtiyaç maddesinde artış olduğunu da hatırlattı.

‘KAĞIT FİYATLARI ARTTI’

Velilerin alışveriş telaşının yavaş yavaş başladığına değinen Mutlu Kırtasiye İşletmecisi Yusuf Altın, “Geçen seneye göre fiyatlar çok arttı. Selüloz ithal bir madde bu yüzden özellikle kağıt ürünlerimiz, kitap fiyatları arttı.” Dedi. Zincir marketlerdeki ürünlerin kalitesini kırtasiye fuarlarında da görüştüklerini ifade eden Altın, “Bu marketlere daha düşük kalitede ürün veriliyor. İkinci kez sildiğinde yırtılan bir defterin fiyatı tabii ki daha uygun oluyor.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *