PUANI ZOR KURTARDIK

573

Belediye Kütahyaspor tek kale oynadığı karşılaşmada genç bir kadroya sahip Yomraspor ile 2-2 berabere kaldı. Belediye Kütahyaspor’un gol yollarında zorlanırken, defansta ise önemli açıklar verdi

Belediye Kütahyaspor yeni sezonun ilk maçında Dumlupınar sahasında Trabzon temsilcisi Yomraspor ile karşı karşıya geldi. Maçta Belediye Kütahyaspor cezası nedeniyle taraftarından yoksun olarak mücadele verdi.  Genç ve yeni oluşum içinde olan rakibi karşısında maça baskılı başlayan Belediye Kütahyaspor ilk yarıda rakip sahada oynamaya çalışarak pozisyonlar üretmeye çalıştı. Sonuca gitmekte zorlanan Belediye Kütahyaspor’da kanatlara ağırlık verilse de Hem Yasin Reis hem de Ali Kemal Özkan bekleneni tam anlamıyla veremedi.

GOL SON ANDA GELDİ

Karşılaşmanın ilk yarısında tek kale oynayan ve kanatlardan ortalar yapan Belediye Kütahyaspor net fırsat yakalamakta zorlanırken rakip Yomraspor 38’inci dakikada net bir fırsatı değerlendiremedi ve herkes derin bir nefes aldı. Maçın 40’ıncı dakikasında ise Belediye Kütahyaspor’un golü geldi. Eyip Poyraz’ın ortasında Yusuf Atasoy dokundu ve top ağlara gitti. Belediye Kütahyaspor bu golle ilk yarıyı da önde kapatmış oldu.

İKİNCİ YARI 3 GOL GELDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise büyük bir heyecana sahne olurken Yomraspor üst üste iki gol buldu. Eyüp Ensar 49’uncu dakikada ceza sahası önünde vurdu kaleci Hasan’ın bakışları arasında top ağlara gitti. 53’üncü dakikada Eyüp Ensar birkez daha sahneye çıktı ve bu kez yakın mesafeden sert vuruşla kaleci Hasan’ı mağlup etmeyi başardı ve skor bir anda 2-1’e geldi. Geriye düşen Belediye Kütahyaspor gol ve goller bulmak için rakip kalede daha fazla görünmeye başladı. Oyuncu değişikliklerinin de yapıldığı karşılaşmada Erdinç’in kafası dışarıya giderken, 76’ıncı dakikada Ertuğrul’un ortasında Yusuf net bir fırsattan yararlanamadı. Bir dakika sonra yine Yusuf ceza sahası içinde topa dokundu top kalenin önünde geçerken kimse topa dokunamadı ve bir gol daha kaçtı. 81’inci dakikada duran topta Ertuğrul direk kaleye harika vurdu kaleci direğin dibinden topu inanılmaz bir şekilde çıkartarak gole izin vermedi. Belediye Kütahyaspor atakları daha da sıklaşırken Yomraspor 83’üncü dakikada 10 kişi kaldı. Enes Gök’ün oyuna dahil olması ile daha etkili olan Belediye Kütahyaspor üst üste pozisyonlar yakalarken, Enes’in harika golü ile 2-2 eşitliği yakaladı. Uzatma anlarında Belediye Kütahyaspor Yasin Reis ve Enes ile gole çok yaklaşsa da maç 2-2 eşitlikle sona erdi.

SEZONA 1 PUANLA BAŞLADIK

Belediye Kütahyaspor şampiyonluk hedefiyle çıktığı yeni sezonda sahasında iyi oynamasına rağmen gol yollarında sonuç alamayınca etkisiz olan rakibi karşısında bir puana razı oldu. Belediye Kütahyaspor geçtiğimiz sezonda ilk maç berabere kalmış ve ardından üst üste puan kayıpları yaşayarak ligin zirvesinden uzaklaşmıştı. Belediye Kütahyaspor önümüzdeki hafta Amasyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *