SAYAÇ DEĞİŞİMİ YAPILMAYACAK

661

EPDK’dan alınan kararla Kütahya’da mevcut abonelerin kullandığı ön ödemeli sayaçların, mekanik sayaca geçişi, sayaç değişimi yapılmaksızın faturalı sisteme dönecek. Abonelere dönüşüm ile ilgili 24 taksitle ödenme imkanı sağlanan depozito dışında ilave maliyet oluşturulmayacak.

Çinigaz Doğal Gaz A.Ş. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kartlı sayaçların mekanik sayaca dönüşümü hakkında almış olduğu karar üzerine basın açıklamasında bulundu.

DEPOZİTO DIŞINDA BEDEL YOK

Çinizgaz Doğal Gaz A.Ş ‘nin mevzuat dışında işlem yapmadığı ve abonelerden güvence bedeli – depozito dışında herhangi bir ücret alınmadığı belirtildi.

Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığının 31.08.2022 tarihli ve E-83011386 120.07.01-515208 sayılı Başkanlık Makamına müzekkeresi çerçevesinde; Çinigaz Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından mevcut aboneler için kullanılmakta olan ve ön ödemeli sayaç dönüşüm kiti ile ön ödemeli sisteme dönüştürülmüş olan mekanik sayaçların, ilgili mevzuattaki düzenlemelere riayet edilerek, abonelere dönüşüm işlemi ile ilgili ilave maliyet oluşturmamak koşuluyla mekanik sayaç değişimi yapılmaksızın faturalı sisteme dönüştürülebilmesine, karar verildi.

24 TAKSİT İMKANI DEVAM EDİYOR

Çinizgaz Doğal Gaz A.Ş ‘nin Eylül ayı kampanyası süresince abonelerden alınan depozitonun 24 taksitle ödenmesi uygulaması ise hala devam ediyor. Abonelik sonunda depozitolar güncellenerek iade ediliyor.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *