OKUL ÖNLERİNDEKİ ZEHİR TİCARETİNE ERKEN TEDBİR

553

Son dönemlerde Kütahya’nın kanayan yarası olan uyuşturucunun öğrencilerden uzak tutulması için bir dizi tedbir alınacak. Öğrenciler başta metamfetaminle mücadele olmak üzere uyuşturucu bağımlılığı hakkında bilinçlendirilecek. Okul etrafındaki dükkânlara ise sıkı takip geliyor

İçişleri Bakanlığı’ndan gönderilen genelgede çocuk ve gençlerin uyuşturucu maddeler başta olmak üzere terör nitelikli oluşumlar ile narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması gerektiği vurgulandı. Vali ve kaymakamların koordinesinde başta metamfetaminle mücadele olmak üzere uyuşturucu hakkında bilgilendirme programları hazırlanacak. Eğitim programlarına başta öğrencilerin, muhtarlar ve velilerin katılımı sağlanacak

OKUL ÇEVRELERİNE SIKI TAKİP

Okulların çevresinde bar, kahvehane, kafe, internet salonu, market, büfe, park, oyun salonu, bahçe gibi kamuya açık alanlarda asayiş uygulamaları ve denetimleri yapılacak.

Okul önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek unsurların satılması, taşınması ve bulundurulmasını önlemek amacıyla tedbirler alınacak. Motosikletli asayiş timleri, narkotimler ile ihtiyaç duyulan diğer ekipler okul önleri ve çevresinde görevlendirilecek. Okullara kurulan güvenlik kameralarının çalışabilirliği kontrol edilecek ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegrasyonu tamamlanacak.

KAZALARIN YAŞANDIĞI BÖLGELERE İLAVE TEDBİR

“Siberay Projesi” kapsamında aşırı rekabeti ve şiddeti olağan gösteren, sanal ortamda grup halinde oynanan, çocukların ve gençlerin sosyo-psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek oyunların olumsuz etkilerinin giderilmesi amacıyla rehber öğretmen ve sınıf öğretmenleri, risklerin önüne geçilmesi için çalışmalar yürütecek. Okul çevrelerinde yaşanan kazalara ilişkin risk analiz değerlendirmeleri yapılacak riskli bölgelerde ilave tedbirler planlanacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *