OKULLAR AÇILIRKEN TERCİHİMİZ YEREL ESNAF OLSUN

611

  Okulların açılmasına sayılı günler kala ailelerde okul alışverişi telaşı yaşanıyor. Malum 12 Eylül’de okullar açılacak ve milyonlarca çocuk okullarıyla buluşacak. Giyim, kuşam, kırtasiye ve sair masrafları dar gelirli aileleri bayağı üzecek gibi. Ben halkımızın bu tür alışverişlerini daha çok yerel esnaftan yapmalarını isterim. Yerel esnafın kazancı bu şehirde kalacağı ve yatırım olarak geri döneceği için bu kentte yaşayan bizler onlara sahip çıkmalı ve tercihlerimizi mahalli esnaftan yana kullanmalıyız. Yerel esnafın kazancı demek Kütahya’nın kazancı demektir.

  Küresel bir sorun haline gelen iktisadi sıkıntının bizi de etkilediği bu sürçte yerel esnaftan yapacağımız alışverişlerimiz bizim insanımıza adeta can suyu olacaktır. Büyük firmaların öyle bir derdi yoktur çünkü onların güçlü bir sermayesi vardır. Yani onlar her koşulda gemisini yürütürler. Önemli olan kısıtlı sermayesiyle ayakta kalabilmektir. Bizler yerel esnafımıza alışverişlerimizle destek olursak hem onların ayakta kalmasını sağlarız hem de şehrimizin kalkınmasına katkı sağlamış olacağız.

 Bu duyarlılıkla kendisinden alışverişini yapan esnafımızın da müşterisine fahiş fiyatla ürün satmayacağını, zorluk çıkarmayacağını, gerekli kolaylığı sağlayacağını düşünüyorum. Sıkıntı yaşadığımız bu vetirede bu ülkenin bir vatandaşı olarak hepimiz karınca kararınca birbirimize destek olmalıyız, birbirimizi koruyup kollamalıyız. Fırsatçılık kimseye bir şey kazdırmaz. Hani deriz ya, “Ağlayanın malı gülene yar olmaz” diye. Ben kimsenin zarar etmesini ve kazıklanmasını istemem. Herkes hakkına razı, rızkına şükrederse, empati yaparsa maddi ve manevi anlamda kârlı çıkacak yine bizler oluruz. Bu duygularla sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları. 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *