DOĞA DESTEK DERNEĞİ BAŞKANI SAADET AYBAK’DAN SANAYİCİLERE ÇAĞRI

668

OSB yönetim kurulları ve sanayi yatırımcılarına yemekhane artıklarını sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanmaları için çağrıda bulunan Doğa Destek Derneği Başkanı Saadet Aybak, karnı doyan sokak hayvanının çok daha kolay kısırlaştırılacağına da dikkat çekti

Doğa Destek Derneği Başkanı Saadet Aybak, sokak hayvanlarının beslenmesi ve Kütahya’daki yemek atıklarının değerlendirilmesi için hazırlığını yaptıkları bir sosyal sorumluluk girişimi için çağrıda bulundu.

‘EN ACİL İHTİYAÇ’

Doğa Destek Derneği olarak hayvan dostlarımız için çaba göstermeye devam ettiklerini belirten Saadet Aybak, “Ama girişimlerimiz genelde bir noktada takılıyor. Bazen de işin için sokak hayvanları girince projeler maalesef kimi çekincelerle sempatisini kaybediyor” Dedi. Şu an en acil ihtiyacın sokak hayvanlarını besleyecek bir aş evi olduğuna dikkat çeken Aybak, gıda atıklarını mamaya dönüştürebilen cihazların sokak hayvanlarının beslenmesinde taşıdığı öneme değindi.

BİR 0 ATIK PROJESİ

Doğa Destek Derneği’nin aynı zamanda 0 atık ve geri dönüşüm sorumluluğu da taşıdığına vurgu yapan Aybak, Organize Sanayi Bölgelerinin yönetim kurulları, sanayi yatırımcıları ön ayak olurlarsa buradaki gıda artıkları sokaklardaki canları doyurabilir. Sanayide 70 -80 üreticinin yemekhane artığını dahi toplasak büyük faydası olur.” Dedi. İş insanlarının, girişimcilerin çağrılarına kulak vermesini temenni eden Aybak,  projenin önemini şu sözlerle ifade etti.

‘ÖNCE KARINLARINI DOYURMAMIZ GEREK’

“Bu proje çok önemli çok öncelikli. Yıllardır herkes önce kısırlaştır diyor ama kısırlaştırmadan önce biz hayvanlarımızı doyuramıyoruz bile. Önce doyuracağız ki iğne atmadan, sopayla kovalamadan, kısırlaştırma için acımazsızca yakalamaya çalışmadan uygulama yapabilelim. Doyurduğumuz hayvan zaten kolayca kucağımıza gelir biz de onu çok daha rahat ve hızlıca kısırlaştırabiliriz. Bu projeyi meclise de taşıyacağız.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *