BAL’DA KURA VE FİKSTÜR ÇEKİLDİ 

480

2022-2023 sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) kura ve fikstür çekimi toplantısı TFF Orhan Saka Amatörler Evi’nde gerçekleştirildi. BAL’da Linyitspor, Tepecik ve Akıncılarspor’un ilk hafta maçları da belli olmuş oldu

Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez tarafından gerçekleştirilen fikstür çekimi törenine TFF Genel Sekreter Yardımcısı Fahrettin Eserdi, TASKK Başkan Yardımcıları Ali Muhammet Tanrıyaşükür ve Mehmet Top, Yalova ASKF Başkanı Tamer Erbul, Bursa ASKF eski Başkanı Ayhan Barışıcı, İstanbul ASKF yöneticileri ve Taban Birlikleri ile kulüplerin temsilcileri katıldı. 

“FUTBOL KARNAVALINI TÜM

İLLERİMİZE YAYMAYI BAŞARDIK”

TFF İcra Kurulu ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez fikstür çekimi öncesi bir konuşma yaparak başarılar diledi. Ali Düşmez  “TFF Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi liderliğinde tüm ligleri ayrı ayrı değerlendirip kalitenin artması için çalışmalar yürütüyoruz. Türk futbolunun ve amatör camianın tüm meselelerini en önde tutuyoruz. BAL amatör ruhunu yaşatan, tutkusuyla, mücadele gücü ve rekabetiyle çok özel bir lig. Coğrafi ve iklim şartlarını da göz önünde tuttuğumuzda, Türkiye’nin tüm futbol renklerini yansıtıyor. BAL Ligi’ni kurarken gayemiz şehirlere aktivite ve heyecan kazandırmak, futbol rüzgarıyla yelkenlerini doldurmalarını sağlamaktı. Futbol karnavalını Türkiye’nin tüm illerine yayıp, 81 ilin kucaklaşmasını sağlamak istedik. 13 yıl sonra geldiğimiz noktada bunda da başarılı olduğumuzu görüyoruz. Şimdi büyük bir heyecanla ligin başlamasını bekliyoruz.” diye konuştu. Fair play çağrısı da yapan Ali Düşmez, “Her şey bitiyor, dostluğun tortusu kalıyor. Naçizane tavsiyem, dost edinin, fair playe önem verin. Şampiyonluklar bile unutulur, dostluklar baki kalır. Futbolda kazanmak da var, kaybetmek de var. Önemli olan centilmenliği, fair play ruhumuzu, futbolun güzelliklerini kaybetmemek. Kazasız, belasız, sakatlıklardan uzakta bu güzelliğe yakışır bir sezon diliyorum” ifadesini kullandı. TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, statü konusunda kulüplerden gelecek önerilere açık olduklarını, BAL Ligi’nin daha nitelikli olması için kademeli olarak takım sayısının makul seviyeye düşürülmesini planladıklarını da sözlerine ekledi. Fikstür çekim sırasında teknik bilgilendirmede de bulunuldu.

BAL’DA 196 TAKIM

MÜCADELE EDECEK

2022-2023 sezonu Bölgesel Amatör Lig’de 80 ilden 14’er takımın yer aldığı 14 grupta toplam 196 takım mücadele verecek. Altı ve daha fazla takımla temsil edilen Ankara, Bursa İstanbul, İzmir ve Kocaeli illeri takımlarının hangi gruplarda yer alacaklarının kurası kendi illerinde düzenlenen kura çekimleri ile belirlendi. İstanbul 5 (beş), Ankara, Bursa, İzmir ve Kocaeli takımları 2 (iki) ayrı grupta yer aldı. Grup müsabakaları sonunda gruplarını birinci sırada tamamlayan 14 takımın karşılaşacağı Play-Off müsabakalarının ardından, 9 takım TFF 3. Lig’e çıkmaya hak kazanacak. BAL müsabakaları 01-02 Ekim 2022 tarihlerinde başlayacak. Akıncılarspor ilk hafta sahasında Kuruçeşmespor ile, Tepecikspor deplasmanda Büyükçekmece Mimaroba ile, Akıncılarda deplasmanda Kuştepe ile mücadele verecek.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *