GELECEĞE İZ BIRAK!

627

GÜLSÜM GÜRAL TASARIM YARIŞMASI’NDA SON TARİH 15 EKİM

Genç yeteneklere “sürdürülebilir dünya” farkındalığıyla yepyeni tasarımlara imza atma şansı verecek Gülsüm Güral Tasarım Yarışması’nda son başvuru tarihi, yoğun istek üzerine 15 Ekim’e kadar uzatıldı.

Genç yetenekler için düzenlenen yenilikçi bir tasarım yarışması olan Gülsüm Güral Tasarım Yarışmasının galibi hem büyük ödülün sahibi olacak, hem de tasarımının hayata bulma şansını yakalayacak.

NG Kütahya Seramik ve Kütahya Porselen tarafından organize edilen üniversite öğrencilerinin hayal ettiği tasarım yaklaşımlarını gerçeğe taşımasına ve yenilikçi özgün mekânların yaratılmasına olanak sağlayan yarışma öğrencilerin, doğa ve kullanıcı odaklı tasarım ilkelerini içselleştirmelerine katkı sağlayacak. Bununla birlikte üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve üniversite öğrencilerine endüstri beklentileri konusunda farkındalığı artırarak;  birlikte çalışma kültürü oluşturmayı amaçlayan yarışma üniversite öğrencilerinin yenilikçi seramik tasarımlarıyla hayal ettikleri sanatsal dokunuşlara ulaşabilmesini sağlamak ve böylece sanat dünyasına yeni tasarımlar kazandırmayı hedefliyor.

EN BÜYÜK DÜŞMAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Gülsüm Güral 2022 Seramik Tasarım Yarışması hakkında yapılan açıklamada; “Gezegenimizin en büyük düşmanı olan iklim değişikliğini eskiye oranla daha çok hissediyoruz. İklim kriziyle mücadele etmekse günümüzde daha büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda yarışmacılarımızdan, inovatif tasarımlarına “İklim değişikliğinin yaşama etkileri” temasını yansıtarak farkındalık yaratmalarını bekliyoruz.” Denildi. 

Gülsüm Güral 2022 Porselen Tasarım Yarışması hakkında yapılan açıklamada “Dünya üzerinde nüfus artışı ile birlikte, doğal kaynaklar azalırken, atık miktarında artış görülmektedir. Bu da ekolojik ayak izini artırmakta ve gelecek nesillerin yaşamını tehlikeye sokmaktadır. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için tasarımcı ve üreticilerin sürdürülebilir tasarım yapma sorumluluğu bulunmaktadır. Bu sorumlulukla katılımcıların, porselen ürünlerin kullanım senaryolarını ve ürün yaşam döngülerini sürdürülebilirlik bağlamında yeniden değerlendirmesi beklenmektedir.” İfadelerine yer verildi.

ÖDÜL TÖRENİ 3 ARALIK

4 Temmuz tarihinde başlayan başvurular 15 Ekim’de sona erecek. 5 Kasım’da seçici kurul tarafından değerlendirilecek tasarımlarda kazanan 15 Kasım’da açıklanacak. Ödül töreni ise 3 Aralık’da düzenlenecek.  Yarışma; jüri üyeleri ile birinci derece yakınları dışında, Devlet ve Vakıf Üniversitelerinin Güzel Sanatlar Resim / Grafik / Seramik  / Cam / Endüstriyel Tasarım / Animasyon / Birleşik Sanatlar / Baskı Sanatları / İç Mimarlık bölümleri ile Mimarlık fakültelerinin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık olacak.

BİRİNCİYE 15 BİN TL ÖDÜL

Yarışmaya katılan eserler tek kategoride değerlendirilecek olup, birinciye 15 bin TL, ikinciye 12 bin TL, üçüncüye ise 10 bin TL ödül verilecek.

“gulsumguraltasarimyarismasi.com” Web sayfasından yapılacak olan başvurularda; her bir eser için ayrı başvuru yapılması gerekiyor. Katılım sadece bireysel olarak yapılacak ve her bir katılımcı en fazla bir ödül alabilecek.

Tasarlanan eserler daha önce hiçbir yerde kullanılmamış, daha önce başka bir yerde ödül almamış, kopya edilmemiş, sergilenmemiş ve özgün olacak. Yarışamaya bir kişi, en fazla 3 (üç) desen çalışması ile katılabilecek. Ancak iki ya da üç eserin de finale kalması durumunda Jüri değerlendirmesi sonrasında puanı en yüksek olan eseri finale kalmış sayılacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *