‘HAKİKATLERİ HAYKIRACAĞIZ’

1316

AHMET LÜTFİ DEMİRSÖZ GÜVEN TAZELEDİ

Sağlık-Sen Kütahya Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden Şube Başkanlığına seçilen Ahmet Lütfi Demirsöz, “Bu davanın mayasında haksızlığa karşı hakikatleri haykırmak vardır. Erdemliler Hareketi bayrağını layıkıyla taşımak için elinden gelen gayretin fazlasını göstereceğim” dedi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikaları (Sağlık-Sen) Kütahya Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu’nda Sağlık-Sen Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, güven tazeledi. Yoncalı Termal Otel’de yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Genel Kurul’a Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş da katıldı.

‘MAYASINDA ADALET VAR’

Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in mayasında adalet, hakkaniyet ve doğruluk olan bir dava olduğunu belirten Ahmet Lütfi Demirsöz, “Bu davanın mayasında Elif gibi dimdik durmak, hiç kimsenin karşısında eğilmemek vardır. Haksızlığa karşı susmamak, hakikati haykırmak vardır” İfadelerini kullandı.

Üyelerin yereldeki talep ve sorunlarını il yöneticileriyle, geneldeki sorunlarını ise Genel Merkeze iletip takipçisi olduklarını ifade eden Demirsöz, Sağlık-Sen Kütahya Şubesi olarak; üye sayılarını her geçen yıl artırarak, il büyüklüğüne oranla ortalamanın çok üzerinde bir üye sayısına ulaştıklarını dile getirdi.

SÖZ VERDİ

Teşkilattan aldıkları güçle ve teveccühle, mücadeleye devam ettiklerini açıklayan Ahmet Lütfi Demirsöz, bu uğurda siz değerli yol ve dava arkadaşlarımın desteğini ve teveccüh ederek yüklediği sorumluluğun ağırlığını her zerresinde hissettiğine değindi. Demirsöz, her daim bu sorumluluğu gereğini yerine getirmek ve mensubu olmakla gurur duyduğu Erdemliler Hareketi bayrağını layıkıyla taşımak için elinden gelen gayretin fazlasını göstereceğine söz verdi.

‘YAPARSA SAĞLIK-SEN YAPAR’

Sağlık çalışanlarının gündeminde yer alan gelişmelere objektif bir gözle bakıldığında Sağlık-Sen’in mücadelesinin ne kadar etkili ve yerinde olduğunun görüleceğine değinen Demirsöz, “Biz her zaman “Yaparsa SAĞLIK-SEN yapar” diyoruz zaten ama artık bunu herkes öğrenmiş durumdadır” Dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikaları (Sağlık-Sen) Kütahya Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu Yoncalı Termal Otel’de geçekleştirildi. Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un da katıldığı kurulda Sağlık-Sen Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz bir kez daha başkan seçildi.

‘SORUNLAR DA BİTMİYOR

MÜCADELEMİZ DE’

Sağlık-Sen Kütahya ailesinin göz bebeği vefakâr ve cefakâr teşkilatı ile üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun olmadığına değinen Ahmet Lütfi Demirsöz, Demirsöz, “Yol bitmiyor, sorunlar bitmiyor ama mücadelemiz ve kararlı irademiz de bitmiyor.” Dedi. Bir önceki kongreden bugüne, görev süresi boyunca Sağlık-Sen Kütahya Şubesi olarak yaptıklarını sıralayan Demirsöz, “Başta son 2 yıldır tüm dünyayı kasıp kavuran Pandemi mücadelesini veren sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın her daim yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Bayramlarda ilk önce nöbet tutan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız ile bayramlaştık. Şiddete maruz kalan, dava süreci olan, başı dertte olan tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza hızla hukuki destek sağlayarak ailemizin sıcaklığını göstermeye çalıştık.” Şeklinde konuştu.

İdeolojik olarak farklı cephelerde olan insanların dahi kazanımlar karşısında teşekkür eder hale geldiğini ifade eden Demirsöz, “Elbette art niyetliler ve kaos ikliminden beslenenler süreci baltalamaya devam ediyorlar… Onların şifası bizde değil maalesef… Kendi hallerine bıraktık onları” dedi.

‘AHMET BAŞKAN BİZİ BİR ARAYA GETİRDİ’

Ülkenin çeyrek asrında iyiye ve güzel dair ne varsa altında Memur Sen ve sendikalarının imzası olduğunu belirten Memur Sen il Temsilcisi, Fatih Köse, “Pandemi sürecinde diğer sendikalar üyelerine görevde kaçma ile ilgili dilekçelerle üyelerine şirin gözükmeye çalışırken Kütahya’da bizler vefa sosyal destek ekiplerimizle bazen bir hastaya ilaç bazen bir aça yemek olduk.  Çünkü bir Memur Sen’li ülkesini sever ülkesi için gayret gösterir. Bu ülke de Memur Sen’i sever. Tüm hizmet kollarında yetkili, en çok üyeye sahip olan Memur Sen ve bağlı sendikalardır. Bu da bunun ispatıdır” dedi. Kongreye katılanlardan bir ricada da bulunan Fatih Köse, Memur Sen ailesine katılım için çevrelerindekiler ön ayak olmalarını istedi. Teşkilatın kurucusu Mehmet Akif İnan’ı anarak sözlerine başlayan Sağlık Sen Genel Sekreteri Durali Baki, sendikacılığın zor bir iş olduğunu belirterek kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ederek bu beraberliği sağlayan Ahmet Lütfi Demirsöz’e teşekkür etti.

‘BİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ’

Memur Sen ve AK Parti’nin aynı hedefe yürüyen iki kuruluş olduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, “O yüzden bugün burada olmak bizim için yol arkadaşlarımızla bir araya gelmek demek.” Şeklinde konuştu. AK Parti siyasetinin son 20 yıl içinde ülkeye kazandırdığı en önemli hizmet alanlarından bir tanesinin sağlık olduğuna dikkat çeken Önsay, pandemi sürecine rağmen sağlık kuruluşlarındaki imkânların dünya standartlarının da üzerinde olduğunu belirtti. Önsay, sağlık çalışanlarının yüzünün gülerek çalışması için AK Parti Kütahya teşkilatı olarak kendilerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

15 yıl sendikacılık yaparak sağlıktaki dönüşümü adım adım takip ettiğini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, sağlık çalışanlarının ülkenin parlayan yıldızları olduğunu, Türkiye’nin yurtdışında en çok sağlık hizmetleri ile övüldüğünü vurguladı. Fiziki binalar ne kadar güçlü ve güzel olursa olsun içinde kalifiye ve donanımlı çalışanları, güler yüzlü personeli olmadan eksik kaldığına değinen Musa Yılmaz, sendikaların isteklerini ilettiğini daha iyi şartlar için siyaset olarak sağlık çalışanlarının emrinde olduklarını iletti.

‘ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİYORUZ’

Toplu sözleşmelerde yeni bir stratejik adım atıp talep alanlarını genişlettiklerini dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, memur sendikacılığı 2001’de başladı. İşçiler 27. Toplu sözleşmesini yapıyor biz daha 6. Yağıyoruz ve her toplu sözleşmede önemli kazanımlar elde ediyoruz. 40 talep ile masaya oturduk kora kor bir mücadele ile 22 sini kazanıma çevirdik. Sendikacılık önemli bir vazifedir. Memur sen olarak biz üzerimize düşen sorumluluğu masada yerine getiriyoruz.” Dedi. Ebe ve hemşireler için uzman ebe ve hemşirelik kazanımına dikkat çeken Durmuş, ebe hemşire üyelerine herhangi bir atamaya gerek kalmaksınız özel hizmet tazminatına önemli ölçüde zam almaları için yüksek lisans yapmayı tavsiye etti. Bu kazanı tüm sağlık çalışanları için genişletme hedefinde olduklarını söyleyen Durmuş, diğer kazanımlar hakkında da bilgi verdi.

‘TALEPLERİNİZİ İLETİN’

“Bunlara rağmen yaşanan sorunlar, talepler varsa bize ulaşın.” İfadelerinin kullanan Durmuş, Türkiye’de bir sağlık çalışanın 4-5 kişinin yapması gereken işi yaptığını ve biyolojik bir makine gibi çalıştığını ifade etti. 60-70 bin istihdamın her dönem şart olduğunu ifade eden Durmuş, sağlıkta şiddetin önlemesi için çıkan kanunların uygulamadaki sorunlarının çözülmesi gerektiğine değindi.

Yeni hedefleri de belirlediklerini dile getiren Durmuş, “Gece çalışma tazminatının mutlaka sağlık çalışanlarına uygulanmalı, nöbet ücreti artmalı nöbet sayısı azalmalı.” Diyerek sözlerine son verdi.

6. Olağan Genel Kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Yusuf Dural ve Yasin Barutcu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay,Sağlık-Sen Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, Memur Sen İl Temsilcisi Fatih Köse, Enerji Bir Sen Şube Başkanı Serkan Can, Diyanet Sen Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, Büro Memur Sen Şube Başkanı Mustafa Yıldız,Bem Bir Sen Şube Başkanı İsmail Yaşa, Bayındır Memur Sen Şube Başkanı Hakan Ekiz,Genç Memur Sen Şube Başkanı İsmail Gönen farklı illerden Sağlık – Sen Şube başkanları katıldı.

ŞUBE YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Tek listeyle gidilen Genel Kurul’da Ahmet Lütfi Demirsöz yeniden Sağlık Sen Kütahya Şube Başkanı seçilirken Sağlık-Sen Kütahya Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu: Şube Sekreteri Zekeriya Akgün, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Resul Gök, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Türker, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Said Ceylan, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emre Öztürk, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ceylan Özel.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *