553 BİN YARDIMCI KAYNAK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

472

Vali Ali Çelik, 100 bine yakın öğrencinin ders zili ile sınıflarına koştuğu Kütahya’da 816 bin 300 ders kitabı ve 553 bin 576 yardımcı kaynak kitabın ücretsiz olarak dağıtıldığını açıkladı. Vali Ali Çelik, bu seneki en önemli yeniliklerden birisi olan gelişmenin eğitimde büyük bir mesafe olduğunu belirtti

99 BİN ÖĞRENCİ DERSE BAŞLADI

2022 – 2023 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zili ile Kütahya’da 564 okulda, 7 bin 697 öğretmen, 99 bin 565 öğrenci eğitim öğretime başladı.

Cumhuriyet İlkokulunda gerçekleştirilen İlköğretim Haftası Törenine katılan Vali Ali Çelik, psikolojideki “boş levha” kuramını hatırlatarak çocukların berrak zihinlerinin kıymetine değindi. 

İyi bir insan olma hedefinin akademik başarıyla perçinlendiği bir eğitim öğretim yılı temennisinde bulunan Vali Ali Çelik, Kütahya’da 816 bin 300 ders kitabı ve 553 bin 576 yardımcı kaynak kitabın öğrencilere ücretsiz dağıtıldığını söyledi.

‘EN ÖNEMLİ YENİLİK’

Yardımcı kaynak kitapların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmasının büyük bir adım olduğunu belirten Vali Çelik, “Bugünde itibaren öğrencilerimiz kitaplarıyla buluşuyor. Ücretsiz ders kitapları yanında yardımcı kaynak sorununu da çözülüyor. Bu veliler açısında da bizim içinde büyük bir mesafe. Bu seneki en önemli yeniliklerden birisi bu.” Dedi. Vali Çelik, milli Eğitim Bakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

70 YENİ ANASINIFI

Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ise, 2022 – 2023 Eğitim Öğretim yılında Kütahya genelinde 70 yeni anasınıfını daha faaliyete geçirdiklerini açıkladı.

2022- 2023 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası, Cumhuriyet İlkokulunda yapılan törende coşkuyla kutlandı. Yeni bir binayla yeni eğitim öğretim yılına başlayan öğrenciler ve velileri okul bahçesini doldurdu. Kütahya protokolünün de yoğun bir katılım gösterdiği etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İlköğretim haftasına erişmenin mutluluğunu ve heyecanı içinde olduklarını belirten Cumhuriyet İlkokulu Okul Müdürü Süleyman Özbay, “Sizler yaz tatilindeyken okulumuz susuz bir dere, çiçeksiz bir bahçe gidiydi. Sizler cıvıl cıvıl seslerinizle okulumuz koridorlarını ve sınıfları doldurdunuz. Okulumuz çatısı altında insan ve doğa sevgisini kardeşliği yardımlaşmayı demokrasiyi ve Atatürk’ü öğreneceksiniz. Aramız bu yıl katılan öğrencileri de sevgiyle kucaklayacak onların okulumuza alışmalarını sağlayacaksınız. Böylece okumuzun sadece bilgi yuvası değil sevgi yuvası olduğunu da göstereceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘KALABALIK SINIFLARI ENGELLEDİK’

Ulusların gelişmişlik düzeyinin eğitime verdikleri önemle ölçüldüğüne değinen Özbay, “Devletimiz eğitim öğretimin kalitesinin yükseltilmesi için bu güzel binayı bizlere teslim etti. Yeni binaya taşınmamız yeni katıların ve nakil başvurularının artmasını sağladı. Yeni binamızın fiziksel imkânlarının yeterli olmasıyla birlikte bu yıl 4 yeni şube açtık. Böylece okulumuzun kapasitesine göre kalabalık olacak sınıfları engellemiş olduk. Şu an da akıllı tahtalarımızın da çerçevelerini teslim aldık.” Dedi.  Eğitim öğretim faaliyetlerinin bu sayede daha eğlenceli hale geleceğini belirten Özbay, en son öğretim yöntem ve teknikleri yeni binanın işler hale gelmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Velilere de seslenen Özbay, okul ile ilişiği koparmamak ve düzenli olarak veli görüşmeleri yapmalarını tavsiye etti.

Ülkenin her köşesinde her bir hanesinde tatlı bir telaşın yaşandığını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, “Eğitim toplumların gelişmesinde vazgeçilmez bir ihtiyaç ve toplumun geleceği şekillendirmede büyük bir güçtür. Ülkemizin daha müreffeh yarınlar ulaşması eğitim ile olacaktır.” Dedi.

‘HEDEF YÜZDE 100’

Kütahya’nın merkezden en uzak beldesine kadar çocuklara ulaşarak onların eğitim ortamlarını imkânlarını iyileştirmeye, şehre yeni okullar kazandırmaya eğitim binalarını yenilemeye devem ettiklerine değinen Hasan Başyiğit, yeni 70 anasını ile çocukların tümünü okul öncesi eğitiminden kendi mahallerinde faydalandırmaya gayret gösterdiklerini dile getirdi. Başyiğit, il genelinde beş yaş oranında yüzde yüzde 90 olan okullaşma oranın yüzde 100’e çıkaracaklarını vurguladı.

Günümüz şartlarında çocuk yetiştirmek eskiye oranla çok daha dikkatli olmayı gerektirdiğini altını çizen Başyiğit, “Onlara eğitimin yalnızca diploma ile olmadığını kazanmanın yanında kaybetmenim de hayatın içinde olduğu onlara anlatmalıyız. Unutmayalım ki çocuklarımız sözlerimiz değil ayak izlerimiz talip eder. Okul bilginin yanında iyiyi, doğruyu güzeli öğreneceğiniz evinizdir. Bilgiye sanata ve öğrenme tutkulu hedefleri yıldızlar olan bir TEKNOFEST nesli olarak yarının güçlü Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz.” İfadelerini kullandı.

‘OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 90’

Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize yol gösteren, yol açan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunan Vali Ali Çelik; ebediyete irtihal eden öğretmenleri rahmet, minnet ve şükranla andığını dile getirdi.  Okul öncesi ve ilkokulda okullaşma oranının Kütahya’da yüzde 90’a ulaştığını kaydeden Vali Çelik, bunun geliştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığımız şehrimize 60’ın üzerinde anasınıfı kazandırdı. Eğitim-öğretimin en temel başlangıç noktası burası. Okullaşma oranının geliştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı politikalarla 60’ın üzerinde okul öncesi sınıf kazandırıldı”  dedi.

Vali Ali Çelik, törenin ardından sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Miniklere hayallerini ve hedeflerini soran Vali Çelik, onlarla uzun uzun sohbet etti, tatillerinin nasıl geçtiğini sordu.

MİNİKLERDEN VALİ ÇELİK’E SÖZ

Öğrencilerden “iyi insan olma” sözü alan Vali Çelik, “Çevreyi ve doğayı korumaktan başkalarının hakkını gözetmeye dek birçok değeri bu sıralarda öğreneceksiniz. Sizlere inancımız ve güvenimiz tam. Bizleri her alanda gururlandıracaksınız” dedi. Öğrencilere trafik kurallarının önemini anlatan Vali Ali Çelik, ailelerini bu konuda uyarmaları gerektiğinin altını çizdi.

İlköğretim Haftası törenine Vali Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Jandarma Komutanı Murat Kırbaç, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, kurum müdürleri, ilgili sendika temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *