ŞİMŞEK ÇOK FARKLI KAZANDI

430

0-3

Belediye Kütahyaspor bu sezon il deplasman maçını Amasya futbol kulübü ile oynadı. Çorum şehir stadında oynanan maçı Belediye Kütahyaspor 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek puanını 4’e yükseltti

3.lig 1. Grupta sezonun ilk maçını sahasında oynayan ve Yomraspor ile berabere kalarak sezona bir puanla başlayan Belediye Kütahyaspor ilk deplasman maçına çıktı. Amasyaspor’un sahasından dolayı Çorum şehir stadında gece oynanan karşılaşma büyük bir heyecan sahne oldu.

İLK YARIDA YİNE YUSUF SAHNEDE

Belediye Kütahyaspor karşılaşmaya kontrollü başlasa da henüz 5’inci dakikada kalesinde büyük bir tehlike atlattı. Fevzi Can Bozkuş’un ceza sahası dışından şutunda kaleci Hasan’ın bakışları arasında top üst direkten geri geldi 7.Dakikada Kütahyaspor atağında sağdan ortaya Yusuf ayak koydu top direk dibinden auta gitti. Üst üste pozisyonların ardından iki takımda pozisyona girmekte zorlanırken dakikalar 32’iyi gösterdiğinde gol geldi. Ali Kemal’in kazandığı topla hücumu başlatan ekibimizde soldan Önder’in içeriye sert ortasına golcü Yusuf Atasoy ayak koydu ve Belediye Kütahyaspor deplasmanda 1-0 öne geçirdi.  Devre sonuna doğru Ali Kemal’in bir vuruşunu Amasyaspor’un Kütahyalı kalecisi Taylan Arman sağına uzanarak çıkardı ve ilk yarı 1-0 Kütahyaspor üstünlüğü ile tamamlandı.

90’DA FARKA KOŞTUK

İkinci yarıya yine kalemizde tehlike ile başladık. Atılan kornerde kaleci Hasan Sürmeli boşa çıktı top üst direkten bir kez daha geri geldi Yaklaşık 15 dakika Amasyaspor’un oyuna hakim olma adına öne çıktığı, kaleci Hasan’ın zamanı eritmeye çalıştığı bir bölüm oldu. Bu dakikalarda kalemizde duran toplar dışında pozisyon vermedik ancak ileriye de çıkamadık.  Ali Kemal- Enes Gök değişikliği ile birlikte ise oyun hakimiyeti tamamen Kütahyaspor’a geçti. 74.Dakikada Amasya gördüğü kırmızı kart ile on kişi kalması ise maçı tamamen Kütahyaspor’a çevirdi. Üçüncü bölgede yanlış tercihler farkın artmasına neden olurken 90’da üst üste harika pasların ardından Enes Gök’ün enfes pasını Eyüp Poyraz gole çevirerek takımını rahatlattı.

Uzatma bölümünde oyuna giren oyunculardan Murat Elkatmış’ın çevirdiği topa boş durumdaki Ertuğrul Tekşen vurdu skor 3-0’a geldi. Özellikle son yarım saatini çok üstün oynadığı maçta Kütahyaspor, Amasyaspor’u 3-0 mağlup ederek puanını dörde yükseltti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *