‘BİRÇOK SEKTÖRÜ HAREKETE GEÇİRİR’

796

Sosyal Konut Projesinin piyasada büyük bir hareketlilik yaratacağını ifade eden TÜGEM İl Başkanı ve Altın Emlak Kütahya Temsilcisi Kenan Uzman, dev projenin Kütahya’da  TOKİ Bölgesi, Parmakören, İnköy tarafında hayata geçirileceğini ön gördü.

‘DEV BİR ADIM’

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Sosyal Konut Projesinin dar gelirliye ev sahibi olma imkânı sağlayacak dev bir adım olduğunu belirten TÜGEM İl Başkanı ve Altın Emlak Kütahya Temsilcisi Kenan Uzman, projenin büyük bir ekonomik hareketlilik yaratacağını belirtti. Türkiye’de şu an her yıl 500 bin yapı stoğu açığı olduğunu ifade eden Uzman, sosyal konut projesinin söz konusu konut açığına hemen etkisi olmayacağını belirtti. Uzman, “Yapı stoğu açısından büyük bir etkiyi hemen beklemek mümkün gözükmüyor. Ancak bir de bu projenin yaratacağı katma değer var. Projenin üretimle ilgili piyasada bir hareketliliğe meydan vereceği çok açık. Sadece emlak sektörü değil. Laminantcısından tutun da camcısına sektöre ciddi bir hareketlilik getirecek” dedi.

‘2 TRİLYONLUK EKONOMİK HAREKET’

422 milyar TL’lik dev bir yatırımın olacağına dikkat çeken Uzman, “Bu 2 trilyon TL’lik bir ekonomik hareket demek. En az 100 bin kişiye istihdam sağlanacak. Tabii ki çok büyük bir katkısı olur ama yapı stoğuna etkisi bir süre sonra gözle görülmeye başlanır” dedi. Projenin Kütahya’da  TOKİ Bölgesine, Parmakören, İnköy tarafında hayata geçirileceğini ön gören Uzman, Kütahya’nın gelişimi ve imar durumunun o mevkiiye gittiğini belirterek dev ilimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

TÜGEM İl Başkanı ve Altın Emlak Kütahya Temsilcisi Kenan Uzman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı 250 bin sosyal konut ve 100 bin arsa satışını içeren dev sosyal konut projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

‘KONUT AÇIĞI HER YIL 500 BİN’

Dar gelirliye ev sahibi olma imkanı sağlayacak projenin çok büyük bir hamle olduğunu ifade eden Kenan Uzman, Türkiye’de yıllık milyon konut ihtiyacı var. Şu anda yapılan yıllık konut sayısı ise 520 bin civarında; yani her yıl 480 bin-500 bin arsında bir konut açığı var. Türkiye’nin bu açığı kapatması zor görünüyor. Projenin ilk etabının 20 ayda bittiğini farz edelim. Bu sürede mevcut konut açığının üzerine 1 milyon konut açığı eklenecek demek” ifadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA İÇİN BÜYÜK BİR HAMLE’

Yapılan projenin yaratacağı 2 trilyonluk ekonomik hareketliliğin piyasayı da canlandıracağını dile getiren Uzman,  “Bu Kütahya’ya da 2 bin’e yakın konut yapılacak demektir. Bu Kütahya için büyük bir hamle.” Dedi.

Projenin sosyal anlamdaki katkılarına dikkat çeken Uzman, “Dar gelirlinin ev sahibi olması için büyük bir adım. Ödemeler çok düşük hane gelirinin yüzde 30’u kadar bir ödemeden bahsediliyor. Aylık hane halkı geliri Kütahya için en fazla 16 bin TL olacak” şeklinde konuştu.

‘EMLAK SEKTÖRÜ DURAĞAN BİR DÖNEMDE’

Belediyelerin de arsa konusunda devreye girmesi gerektiğinin altını çizen Kenan Uzman şu ifadeleri kullandı. “Çünkü müteahhitler şu anda fiyatlardan dolayı yeni konut yatırımı inşası yapmak istemiyorlar. Kamu bankaları da talebi daraltmak adına kredileri kısıtladı. Diğer bankalarda kredi faizleri yüksek insanların ödeme gücü yok. O yüzden emlak sektörü kurban bayramından sonra durağan bir döneme girdi.”

Sosyal konut projesinin dünyada eşi benzerinin olmadığını tahin ettiğini ifade eden Kenan Uzman, “Dev projenin ülkemize ve Kütahya’da etkisi olacak.” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *