KSBÜ SIÇRADI!

880

Yükseköğretim kurumlarının akademik başarılarının Türkiye ve Dünya çapında sıralandığı URAP’da  KSBÜ, 167. sıradan 153. sıraya yükseldi. Yeni kurulan bir üniversite olmalarına rağmen yakaladıkları ivmenin büyük bir başarı olduğunu belirten Rektör Kavuncu, “Hedefimiz ilk 50” dedi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ), 2022-2023 URAP Türkiye sıralamasında 14 sıra birden yükseldi.

Yükseköğretim kurumlarının akademik başarılarını değerlendirmek için bilimsel metodlar geliştiren ve yapılan çalışmaların sonucunu kamuoyu ile paylaşan, Türkiye ve Dünya çapında prestijli bir konuma sahip olan URAP sıralamasında KSBÜ, 167. sıradan 153. sıraya yükseldi.

“HEDEFİMİZ İLK 50”

Yeni kurulmuş bir üniversite olmalarına rağmen, hızlı bir ivme ile kayda değer bir gelişme gösterdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu “1 yıl içerisinde Türkiye üniversiteler sıralamasında 14 sıra birden yükselmek önemli bir başarı göstergesidir. Ancak, üniversite olarak hedefimiz ilk 50’ye girmek ve daha ilerleyen zamanlarda da dünya sıralaması içerisinde önemli bir konuma gelmektir.” Dedi.

‘BU BİR EKİP BAŞARISI’

Başarının bir ekip çalışmasının çıktısı olduğunu söyleyen Rektör Kavuncu, “Bizler yönetici olarak, ekibimizin önünü açtık ve onlara ilerleyebilmeleri için imkanlar sunduk. Ekibimiz de bu imkanları en iyi şekilde kullanarak bizleri buralara kadar getirdiler. Hepsine çabalarından dolayı teşekkür ediyor ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi. URAP Başkanı Prof. Dr. Ural Akbulut Rektör Kavuncu’yu arayarak tebrik etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *