‘DEĞİŞİMİ KUCAKLAYIN’

450

“Kütahya Bilimle Şenleniyor” projesinin açılışında atölyelerde öğrencilerle bir araya gelen Vali Ali Çelik, insanoğlunun var olduğundan beri duyduğu merakın bilimi ortaya çıkardığına vurgu yaptı. Öğrencilerden küresel ısınmayla mücadele etme söz isteyen Vali Ali Çelik yöneticilere ise “değişimi kucaklayın” mesajı verdi.

KÜRESEL ISINMAYLA MÜCADELE SÖZÜ

İkinci kez düzenlene “Kütahya Bilimle Şenleniyor” projesinin açılışında öğrencilerle bir araya gelen Vali Ali Çelik, öğrencilerden küresel ısınmayla mücadele etmeleri için söz aldı.

İnsanoğlunun var olduğundan beri duyduğu merakın bilimi ortaya çıkardığına vurgu yapan Vali Ali Çelik, okul yöneticilerine ise “Değişimi kucaklayın” tavsiyesinde bulundu

Kütahya’da her yaştan insanı bilimin ışığında buluşturan “Kütahya Bilimle Şenleniyor” projesinin açılış töreni Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Ali Çelik, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Kültür Turizm Müdür Zekeriya Ünal, Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

ÖĞRENCİLERLE AKTİVİTİLERE KATILDI

Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde kurulan atölyeleri ziyaret eden Vali Ali Çelik, öğrencilerle bir araya geldi. Atölyelerdeki çalışmaları inceleyen Vali Çelik, öğrencilerle aktivitelere de katıldı. Öğrencilere sera gazı etkisini öğreten atölye önünde uzun süre vakit geçiren Vali Ali Çelik, öğrencilerle iklim değişikliği ve küresel ısınma üzerine konuştu.

Atölye ziyaretlerinin ardından açılış törenin Vali Ali Çelik ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, okul yöneticilerine seslendi. İnsanlık tarihinde bilim ve teknolojinin gelişmesinde en önemli etkenin merak olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, “Bilgiyi ete kemiğe büründüren sormak, sorgulamak sebep sonuç ilişkileri kurarak anlamaya çalışmaktır. Merakın olmadığı yerde bilimin gelişme şansı yoktur. Bu anlamda öğrencilerimizin ufkunu açan yeteneklerini sergilemek imkânı vererek motive eden ve yeni projelerin gelişmesi için ilham kaynağı olan bilim şenliklerini Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çok önemsiyoruz.” Dedi.

KÜTAHYA İKİNCİ KEZ BİLİMLE ŞENLENİYOR

2022 yılında TÜBİTAK’ın toplum genelinde açtığı çağrıyla desteklenmeye hak kazanan 49 projeden birisi olan Kütahya Bilimle Şenleniyor Projesi bu yıl ikinci kez düzenlendiğini belirten Başyiğit, hedef kitlesi öğrenci, veli, okul yöneticisi ve Kütahya halkı olarak belirlenen projenin bilimi yaşayarak öğrenme imkânı sunacağını dile getirdi.

Öğrencilerin atölyelerdeki heyecanına şahitlik ettiğini belirten Vali Ali Çelik, İnsanoğlu var olduğundan beri duyduğu merakın bilimi ortaya çıkardığına vurgu yaptı. Bilim merakının bir amaca yönlendirilmesinin önemine değinen Çelik, yöneticilerin bu vizyonu içselleştirmesi gerektiğini belirtti.

KENDİ TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Kendi hayat tecrübeleriyle liderlik ve yöneticilik üzerine önemli açıklamalarda bulunan Vali Çelik,  “Benim yöneticilik konusunda kendime tembih ettiğim çok husus var. Hepimizin dünyayı gördüğü yer farklı herkes kendi tecrübeleri kendi yaşadıkları ile kendi doğrularını seçiyor.  Ama bizim ortak yaptığımız iş kamusal bir görev, doğruyu kamusal alanı düzenleyen kurallar çerçevesinde belirlememesi gerekiyor. Dolayısıyla yöneticiler bir yönünden de en güçlü oldukları ama bir yandan da en zorda kaldıkları durum kurallarla bağlı olması geliyor. İnisiyatif alanı belirleyen bu çerçeve işimizi hem zorlaştırıp hem kolaylaştırıyor.” Dedi. Yönetici ve lider arasındaki kavramsal farklılığın bu aşamada ortaya çıktığını ifade eden Çelik, liderliğin kendi bağlı olduğu kurallar dışına çıkabilecek alan ve inisiyatif geliştiren bir yön gerektirdiğini ifade etti.  

‘KARŞINIZDAKİNİ DİNLEYİN’

Yöneticilerin hayatında rutine dönüşen faaliyetler kimi zaman dezavantaj yarattığına da değinen Vali Çelik, “Bir müddet sonra karşılaşılan sorunlar aynı dinamikler içindeymiş gibi geliyor.” dedi. Bir yöneticinin yönettiği süre boyunca o kurumda pozitif anlamda neyi değiştirdiğini, kendine soruması gerektiğine dikkat çeken Vali Çelik, bir yöneticinin en büyük vasfının karşısındaki kim olursa olsun dinlemek olarak açıkladı. Vali Çelik,  “Biz bunu halk günlerinde hissediyoruz. Dinlendiği an bir vatandaş aslında bazı sorunla çözülüyor. Dinlemek öğrenmekle ve kendini gelişmekle de ilgilidir.” Dedi.

“Kütahya Bilimle Şenleniyor” projesi kapsamında öğrenciler ve vatandaşlar yarın ve Cumartesi günü farklı temalardan oluşan 43 atölyede hem öğrenecek hem de eğlenecek.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *