İZMİR’DE DUMLUPINAR SESLERİ

489

KÜSAD’ın sosyal sorumluluk projesi “Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 2022” İzmir’de sanatseverlerle buluştu. Sergiye gösterilen yoğun ilgiden duyduğumu memnuniyeti dile getiren KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, “Dumlupınarımızı İzmir’e taşımaktan mutlu olduk”

Kütahya Kültür Sanat Derneği (KÜSAD) üye sanatçıları sosyal sorumluluk projesi olan “Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 2022” konulu sergi İzmir Karşıyaka Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı içinde bulunan sanat galerisinde İzmirli sanatseverlerle buluştu.

48 SANATÇIDAN 88 ESER

48 sanatçının ürettiği 88 yapıt sanat severler tarafından ilgiyle izledi. Sergi bundan önce Gazi Emet’in Kuruluş Günü olan 3 Eylül’de Emet’te sergilenmiş ve büyük ilgi uyandırmıştı.

Eserler İzmir’den sonra 27 Eylül – 5 Ekim arası Ankara’da Büyük Şehir Belediyesi Sıhhiye Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde Ankaralıların beğenisine sunulacak.

Serginin açılışına Kütahya eğitim camiasının yakından tanıdığı eski Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlerinden Halil Sarı’nın destek ve himayelerinde açıldı. Sergiye Simavlılar Dernek Başkanı Halil Ölmez ve üyeleri İzmir Zafertepe Çalköy Dernek Başkanı Süleyman Teke, Karşıyaka Dumlupınarlılar Dernek Başkanı Adem Uçar ve üyeleri, Gediz Pınarbaşılılar Dernek Başkanı Mehmet Akkaş ve üyeleri, Ege Bölgesi Yörük Efeler Dernek Başkanı Halil Türkel ve üyeleri, Karşıyaka Belediye yetkilileri ve çalışanları, Kütahya’da gelen KÜSAD üyeleri katıldı.

DUMLUPINAR MARŞINI SÖYLEYEREK GELDİLER

Konu hakkında açıklamada bulunan KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, “İlgiden ve katılımdan çok memnun olduk. Dumlupınarımızı İzmir’e taşımaktan mutlu olduk. Karşıyaka İzmirliler de hayli ilgi gösterdiler. Serginin ikinci günüde bir grup bayanın sergiye Dumlupınar Marşı söyleyerek gelmesi ise renkli görüntülere sahne oldu. Serginin oluşumuna desteklerinden ötürü Başta Kütahya Valimiz Ali Çelik’e, Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’a, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Murta Koyak’a, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekariya Ünal’a, KÜSAD İzmir İl Temsilcisi Doç Dr. Efe Türkel’e ve eğitimci Halil Sarı Hocama, hiçbir katkılarını esigrmeyen KÜSAD üyelerine teşekkür ediyorum. 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *