‘ŞARKI SÖZLERİYLE YOLLAYACAĞIN ÇOCUKLAR TÜRK ÇOCUKLARI’

431

İşgal edilen adalar Yunanistan’dan geri alınacaksa, bunun olağanüstü gizlilikle yapılması gereken bir milli sır olmasının şart olduğunu vurgulayan Zafer Partisi Kütahya İl Sekreteri Şinasi Atay, “Şarkı sözleriyle bunu duyurursan düşmanın buna göre tedbir almasını sağlarsın. Yollayacağın çocuklar Türk çocukları” dedi

ÖZDAĞ’IN AÇIKLAMALARINI HATIRLATTI

Zafer Partisi Kütahya İl Sekreteri, Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı  Şinasi Atay bir basın açıklamasında bulundu. Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, son günlerde yaşanan gelişmelere ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Atay, “Prof.Dr.Ümit Özdağ  basın açıklamasında; ‘2004 yılından bu yana Yunanistan’ın bilfiil işgal altında tuttuğu ve AK Parti iktidarlarının suskunlukla karşıladığı 20 ada ve 2 kayalık hakkındaki gerçekler şöyledir: Birilerin ‘kaya parçası’ diyerek küçümsediği bu 20 ada ve 2 kayalık, Türk egemenliği altındaki vatan toprağıdır. Ve her biri “Deniz Yetki alanlarımız içindedir.’ Bu arada, kaya parçası denen ve halen Yunan işgali altındaki bu adalardan Hurşit Adası İstanbul’daki Büyükada’nın beş misli, Eşek Adası üç misli, Bulamaç Adası ise  Büyükada büyüklüğündedir. AK Parti hükümetinin ‘istikşafı’ görüşmeler ile milleti uyutmaya devam ederken, Yunan Genelkurmay  Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı, 31 Aralık 2008 günü, Türk hava sahasını ihlal ederek, Aydın ilimize bağlı ve halen Yunan işgali altındaki, Bulamaç Adası’na helikopterle inmiştir. Kısa süre sonra,  Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas, 06 Ocak 2009’da yine Aydın il sınırları içinde bulunan Eşek  Adası’na gelerek, Yunan askerini ziyaret etmiş ve Yunan Sancağını selamlamıştır. Normal şartlarda Savaş Sebebi sayılan bu işgaller, kamuoyundan gizlenmiş, hatta Genelkurmay Başkanlığı, kendi  internet sitesinde duyurduğu hava sahası ihlalini, sitesinden kaldırmak zorunda kalmıştır.‘’  ifadesinde bulundu.

‘SIĞINMACILARIN ÜLKESİNE DÖNMESİNİ SAĞLAYAMAZ’

’Türk Genel Kurmay Başkanlığı hava sahası ihlali diye sitesinde duyurduğu haberin Genelkurmay’a kaldırtıldığını ifade eden Atay, “Peki, bu siteden haberi kaldırtan kim? O dönem  Tümgeneral olan Şirin Ünal. 3 dönem AKP milletvekili. Ödüllendirildi yani. Yunan işgalini Türk halkından gizlediği için 3 dönem AKP milletvekilliği ile ödüllendirildi. Şimdi Erdoğan görüyoruz ki Türk halkına seçimlere yaklaşırken bir gelecek vaadi bulunabilecek durumda değil, ekonomik düzeltmeyi gerçekleştirebilecek durumda değil, 13 milyon sığınmacı ve kaçağın ülkelerine dönmesini sağlayacak  durumda değil, kamu güvenliğini sağlayabilecek durumda değil.” Şeklinde konuştu.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Dış tahrik üzerinden kamuoyunu manipüle etme çabaları içerisinde, iktidarın ‘bir gece ansızın gelebilirim’ masalları söylediğini dile getiren Atay, 2004’ten beri adaların işgal edilmesine sessiz kalınmasını eleştirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri işgal edilen adaları geri alacaksa, bunun olağanüstü gizlilikle yapılması gereken bir milli sır olması gerektiğini vurgulayan Atay, “Şarkı sözleriyle bunu duyurursan düşmanın buna göre tedbir almasını sağlarsın. Yollayacağın çocuklar Türk çocukları. Seçim öncesi adaların birkaç tanesini alıp başarı hikâyesi yazmak istiyorsun; onu da anlıyoruz ama bunu duyurup düşmana uyarıp yeni Türk çocuklarının şehit olmasının önünü açma. Devlet yönetimi sorumluluk ister. 20 yıldan beri bu sorumluluğun zerresini kazanamadın. ‘’ dedi. Atay, Zafer Partisi olarak suç duyurusunda bulunacaklarını da vurguladı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *