KÜTAHYA’DA BİR İLK

471

10 yıldır her sene, temiz bir dünya, sürdürülebilir bir yaşam, bisikletli ulaşımın yaygınlaştırılması ve kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Kütahya’da ilk kez düzenlendi. Rengarenk görüntüler sahne olan tur Belediye Binası önünde başlayıp Şehzadeler Parkı’nda sona erdi

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde, kadınların toplumda görünür olması ve kadın haklarına dikkat çekmek için düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Kütahya’da ilk kez düzenlendi.

10 YILDIR DÜZENLENİYOR

2013 yılından beri düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Türkiye ve dünyadan birçok şehirle birlikte Kütahya’da da gerçekleştirildi.

Kadınların toplumda görünür olması, kamusal alanda hak talep edebilmesi ve özellikle şehirle etkileşime girmesinin mükemmel bir yolu olan bisiklet üzerinde gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu her yıl eylül ayının 3. pazar günü yüzlerce şehirde binlerce katılımcı ile gerçekleştiriliyor.

Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ve belediyeleri temiz ve sürdürülebilir kentsel ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik etmek amacıyla, dünyanın birçok ülkesinde kutlanan Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde düzenlenecek tur, Kütahya Belediyesi Binası’nın önünde başladı Şehzadeler Parkı’na kadar devam etti.

İklim Değişikliğine de dikkat çeken tura Kütahyalı kadınlar büyük bir ilgi gösterdi. Rengarenk süslenmiş bisikletleriyle pedal çeviren kadınlara, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da katıldı. 

35 ÜLKE 200 ŞEHİRDE EŞ ZAMANLI

Etkinliğin Organizatörü Emel Oğur, 35 ülkede 200 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Kütahya da ilk kez düzenlediğini belirterek “Bu etkinlik için Kütahya Belediyesine sonsuz teşekkürler. Her sene eylül ayının 3. Haftasında bincilerce kadının pedal çevirmesiyle düzenlenen etkinliğin Kütahya’da da yapılmasından çok gururluyuz” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *