KUTSO’DA ESİN GÜRAL ARGAT SESLERİ

619

KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, Yönetim Kurulu Başkan Adayı olarak Gürok Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat’ı tavsiye etti. Güral, TOBB ETÜ Üniversitesine bağlı eğitim verecek Yüksek Teknoloji Fakültesinin Kütahya’da kurulmasın umutla beklediğini de belirtti

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı, KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral ve KUTSO Meclis Başkan Vekili Ahmet Bağırgan başkanlığında KUTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komitesi Başkanlarının katılımıyla KUTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

2018-2022 döneminde görev yapan Meslek Komitesi Başkanlarına, Meclis Üyelerine, personele, KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

‘UYUM BAŞARIYI GETİRDİ’

Meslek Komiteleri Başkan ve üyelerine, uyum içerisinde çalışarak odaya değer katan Meclise, özverili çalışmaları ile odanın yükünü taşıyan Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine, OSB’lerde  görev yapan Başkanlara ve Müteşebbis Heyet temsilcilerine, temsilcilere minnetlerini sunan KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral “Özellikle de yıllardan beri paralel çalıştığım, hem Başkan olduğum dönemlerde yükümü alan, hem de Odamıza değer katan yol arkadaşım Ahmet Bağırgan’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bana görev verildiği sürece kendisiyle beraber çalışmak arzumu bir defa daha ifade etmek istiyorum. Görevini başarı ile tamamlayan Meclisimizin kalitesinde, yeni meclisi oluşturmak görevimizi yerine getirmek zorundayız. Oda seçimleri neden çok önemli, Meslek komitelerinde bütün firmalarımız temsil ediliyor. Meslek komiteleri içinden, organlarda görev yapacak temsilciler çıkıyor. Onay mercii Meclis, İcra organı Yönetim kurulu, kurumlardaki temsilcilerimiz. Bu organlar ne kadar uyum içerisinde çalışırlarsa o kadar başarılı sonuçlar alınıyor. 6 dönem görev yapan Meclisimiz uyum içinde çalıştı, hiç sorun yaşamadı, çok güzel hizmetler yaptı” Şeklinde konuştu.

‘8 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK’

1973 yılında kanunu çıkan 1. OSB’ye, 23 yıl sonra 1996’da ilk yatırımın yapıldığını belirten Nafi Güral, Tolga Eskioğlu başkanlığında yönetimi yatırımcılardan oluşturulan 4,5 milyon metrekare alan üzerinde yer alan 1. OSB’nin, 136 yatırım, 11 bin çalışanı olduğunu açıkladı.1. OSB’de genişleme çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Güral, 2,5 milyon metrekare ilave yatırım alanı ile  5 ila 8 bin civarında yeni istihdam sağlanacağını duyurdu.

‘BİN 500 KİŞİYE İŞ KAPISI’

Meclis Üyesi Salih Çetiner Başkanlığını yaptığı 30 Ağustos OSB’nin üstün gayretlerle 17 ay gibi rekor  bir hızla yatırımlara açıldığını vurgulayan Nafi Güral, müteşebbis heyetinden yönetim görevini devir alarak, OSB  yönetimini yatırımcıların oluşturduğunu ifade etti. 3,5 milyon metrekare alanda kurulan OSB’nin büyük çapta yatırım yapan 36 firmaya tahsis edildiği, 25 firma, 2250 çalışanı ile üretime başladığını belirten Nafi Güral, 11 firmanın inşaatının devam ettiğinden bahsetti. Güral, yeni yatırımlar için, devam etmekte olan 2,2 milyon metrekare genişletme çalışmaları tamamlandığında, OSB’ye 25 ilave parsel, 1500 civarında istihdam yaratılacağını dile getirdi.

‘YENİ MECLİSİN DÖNEMİNDE TAMAMLANACAK’

Nafi Güral, her iki OSB’deki genişletme çalışmaların, yeni Meclisin çalışma süresi içinde tamamlanacağını ifade etti.

KUTSO tarafından gündeme getirilen Zafer OSB’nin halen müteşebbis heyet tarafından yönetildiğine dikkat çeken Nafi Güral, İsmet Özotraç ve Hasan Öncel’in KUTSO’yu temsilen yönetimde çok başarılı çalışmalar yaptığını belirterek teşekkür etti. Güral, “İlk yatırımların, yeni meclisimizin görev süresi içinde başlamasını ve çoğalmasının mümkün olmasını bekliyorum.”dedi. Halen müteşebbis heyet tarafından yönetilen Seramik OSB’nin, müteşebbis heyetinde 14 Meclis Üyelerinin görev yaptığını açıklayan Nafi Güral, KUTSO’nun, İki Endüstri Meslek Lisesi, bir okul öncesi eğitim okulunu şehre eğitim hizmetlerine de dikkat çekti.

‘UMUTLA BEKLEMEYE DEVAM’

TOBB ETÜ Üniversitesine bağlı eğitim verecek Yüksek Teknoloji Fakültesinin Kütahya’da kurulması kararının, üniversite senatosunda kabul edildiğini kararın YÖK’e intikal ettiğini belirtti. Güral, “Ben de şahsen öğrenci yurdu yaparak fakülteye hediye etmeyi taahhüt etmiştim. Ancak, devletimiz, sadece bizim için değil, benzer bütün talepleri askıya aldı, hayır denilmediği için umutla beklemeye devam ediyoruz.”dedi.

‘KÜTAHYA’YA HİSLERİ BENZERSİZ’

Odanın il genelinde STK olarak itibar görmesinin yanında ülke genelinde yakaladığı popülariteye de değinen Nafi Güral, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde de çok başarılı çalışmalarımız oldu.  Rifat Beyin her Kütahya ziyaretinde ve de heyet olarak Ankara ziyaretlerimiz esnasında odamıza duyduğu hislerini hatırlayacaksınız. Bir başka oda için benzer hisler taşımadığını çok iyi biliyorum.” İfadelerini kullandı.

‘HER ZAMAN GURUR DUYDUM’

Meclis çatısı oluşturulmasının son derece önemli bir görev olduğunun altını çizen Nafi Güral,  çalışmalar kapsamında ilk olarak mevcut Yönetim Kurulu Başkanı’nın, ardından meclis üyelerinin fikrini aldığını açıkladı. Nafi Güral, şu ifadeleri kullandı: “Yönetime dönmemi isteyenler, sizden birisi olsun diyenler, isim verenler, sen bilirsin diyenler, özellikle tamamı benim Meclis içinde kalmamı arzu edenler, Rifat Bey’in geçmiş olsun telefon aramasında önerisi oldu. Üyelerimizin beyanları beni çok önemli ve sorumluluğu olan bir göreve getirmiş oldu. İsime göre değil, odamızın bu güne kadar kat ettiği mesafelerin artarak devam etmesi temel hedefim oldu. Öncelikle, Meclis içinde kalmam konusunda şahsıma gösterilen ilgi ve güvenle, benim Meclis içinde kalmayı kabul etmeme gibi durumum olmadığı bilinciyle seve seve kabul etmem gerektiğinden yola çıktım. Kaldı ki, Meclis üyelerimizle aynı ortamlarda çalışmaktan her zaman gurur duyuyorum.”

‘TOBB’DA ETKİN ÇALIŞMASI ŞART’

Başkanın hangi kriterlere sahip olması gerektiği konusunda meclis üyelerinden aldığı mesajlara dayanarak bir çalışma yaptığını açıklayan Güral, “Aday Yönetim Kurulu Başkanı; kariyer sahibi, kendi işinde başarılı, kurumsal  yapıyı çok iyi bilen, uygulayan, liderlik vasıfları olan, mümkünse ülke genelinde tanınan, bilinen, sosyal yönleri güçlü, TOBB nezdinde etkin çalışmalar yapabilecek, Odamıza yönelik olası tavırları bertaraf edebilecek, üyelerimizle kesintisiz diyalog kuracak, uyumlu çalışmalar yapacak, Odamıza zaman ayıracak, görevini severek ifa edecek kriterlere sahip olması gerektiği sonucuna ulaştım.” Dedi.

Bu kriterlerde tavsiye edeceği aday adayını sizlere takdim eden Nafi Güral şu ifadeleri kullandı: “Esin Güral Argat. İş insanı Rıza Güral’ın kızı, 53 yaşında, evli ve iki oğul annesi, Dünyanın beşinci büyük cam üreticisi LAV işletmesi ortağı ve Başkan Yardımcısı, Maldivlerdeki iki oteli ailenin fiili desteği olmadan hayata geçirdi. TÜSİAD Yönetim Kurulunda 6 yıl çalıştı. Halen Fenerbahçe’de Yönetim Kurulu Üyesi.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *