TENEFFÜSTE TOST AYRANA AYNI HARÇLIK YETMİYOR

581

En uygun fiyatlar için çok çaba sarf etseler de kantin fiyatlarının yüzde 60 arttığını belirten Kütahya Bakkallar Esnaf Odası Salih Aslan, bir öğrencinin kantinden karnını doyurması için aynı harçlığın yeterli olmayacağını vurguladı

Artan okul kıyafeti, kırtasiye masrafı giderleriyle başa çıkmakta zorluk yaşayan velilerin derdine bir de kantin fiyatları eklendi. Kütahya Bakkallar Esnaf Odası Salih Aslan, uzun zamandır sürekli artan gıda fiyatlarının kaçınılmaz olarak kantinlere de yansıdığını belirtti.

‘SİNEĞİN YAĞINI HESAPLADIK’

Artan fiyatlardan kantinlerin de etkilendiğini belirten Salih Aslan, “Kantinlerin ihalesini biz çıkardık, arkadaşlarla oturduk. İnanın derler ya sineğin yağını hesapladık.” İfadelerini kullandı. Gıda fiyatlarındaki zamlara dikkat çeken Salih Aslan, “Öğrenciler keşke daha uygun fiyatla kantine gidebilse ama bu zamları yansıtmamak mümkün değildi. Gıda fiyatlarındaki artış akaryakıttan , vergilerden kaynaklanıyor. Ayrıca çok yüksek maliyetle enerji kullanıyoruz. Dolayısıyla fiyatlar artıyor.” Şeklinde konuştu.

‘YÜZDE 60 ZAM ŞARTTI’

Kantin fiyatlarında geçen seneye oranla yüzde 60, yüzde 65 zam olduğunu açıklayan Salih Aslan, “En uygun fiyatı vermeye çalıştık bu sayede daha fazla artmadı ama yine de ortalama yüzde 60 zam şarttı” dedi.  Aslan, çocuğunun kantinden geçen seneki gibi alışveriş yapabilmesi, öğrencinin karnını okulda doyurabilmesi için 10 TL harçlık veriyor bir velinin, bu sene 15- 20 TL harçlık vermesi gerektiğini belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *