‘2023’DE FAALİYETE GEÇECEK’

626

Kütahya için önemli atılımlardan biri diye bahsettiği Orküsan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 2023 yılında faaliyete geçeceğini duyuran AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, sanayi sitesinin yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlayacağını ifade etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mustafa Önsay, Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Selim Tetik, İl Yönetiminden Ahmet Enliçay ve Kenan Uzman ile birlikte, Kütahya 30 Ağustos Organize sanayi bölgesini ziyaret etti. Ziyarette Orküsan küçük sanayi sitesi yapı kooperatifi, Somuto Tekstil fabrikası, Kahramanmaraş Kağıt fabrikası ve Baştaş fabrikaları gezildi, bilgiler alındı.

‘ÖNEMLİ ATILIMLARDAN BİRİ’

Ziyaretin ardından önemli açıklamalarda bulunan Mustafa Önsay, “30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesindeki Orküsan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Kütahyamız için önemli atılımlardan biri.” Dedi.

2014 yılında kurulan kooperatifte, inşaatın 2020 Eylül ayında başladığını belirten Mustafa Önsay, 2020 yılı rakamları ile üst yapı ihale bedelinin 42 milyon, 2022 yılı rakamlar ile yaklaşık 75 milyon lira olduğunu açıkladı. 2022 Eylül ayı içerisinde yapılacak alt yapı ihalesinin ise yaklaşık 80 milyon lira  olduğunu ifade eden Önsay, kooperatifin 2023 yılında faaliyete geçeceğini duyurdu.

‘700 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK’

Toplam 135 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterecek olan sanayi sitesinin, 20 blokda 40 işyerinden oluştuğunu dile getiren Önsay, “Her bir işyeri kapalı 1175 metrekare, açık çalışma alanları ile toplam 1800 metrekare alana sahip. Sanayi ve Ticaret bakanlığımızın kredi desteği ve yerel girişimcilerin yatırımları ile hayata geçecek olan sanayi sitesinin yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.” İfadelerini kullandı.

Sanayi sitesinin millete ve Kütahya’ya hayırlı olmasını temenni eden Önsay, “Girişimcilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *