İKTİDARIN 4 CANAVARINDAN ALDIĞIMIZI ‘VATANDAŞA VERECEĞİZ’

556

Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi olarak seçimlere kadar 500 bin üyeye ulaşma hedefinde olduklarını belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, vaatlerini sıraladı. İktidarın 4 canavar beslediğine değinen Fatih Erbakan, “Yine geleceğiz ve bu aziz milletin yüzünü biz güldüreceğiz” dedi

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresini Bengisu Sosyal Tesislerinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da katıldı.

HEDEF 500 BİN ÜYE

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Kütahya 2. Olağan İl Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye genelinde 300 bine yakın resmi üyesiyle en güçlü siyasi aktörlerden biri olarak 2023 seçimlerine gideceğini belirten Fatih Erbakan, “Partimiz Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi konumundadır.” Dedi. Haziran ayında Yargıtay’ın açıkladığı resmi rakamlara göre bir ay içerisinde en çok üye kaydı yapan parti olduklarını ifade eden Erbakan, Haziranda 18 bin, Temmuz’da kendi rekorlarını egale ederek 32 bin üye kaydettiklerini açıkladı. “Bu ay bir sonraki il başkanları toplantımıza kadar bir ayda 50 bin üye kaydedeceğiz ve üye sayımızı 350 bin’e çıkaracağız.” İfadelerini kullanan Erbakan, seçimlerden önce üye sayılarını 500 bin hedefine ulaştıracaklarını vurguladı. 

İKTİDARIN 4 CANAVARI

İktidarın 4 tane canavar beslediğine değinen Fatih Erbakan, “Bu canavarlara para yetiştirmek için para kalmıyor. Faiz, 5 tane holdinge garanti ödemesi, kur korumalı mevduat, israflar ile 550 milyar TL’lik para bir senede gidiyor. Tabii esnafa, EYT’liye, atanmayan öğretmene, vekil imamlara kısacası vatandaşa bir şey kalmıyor.” Dedi.

İktidara gelince dört önemli adımı atacaklarını dile getiren Fatih Erbakan, “Yine geleceğiz ve bu aziz milletin yüzünü biz güldüreceğiz. Denk bütçe ve havuz sistemi ile milyarlarca dolar faiz ödemesini, kamudaki israfı, dulun yetimin hakkından 5 tane imtiyazlı holdinge pompalanan hortumları koparıp atacağız. Emekliye memura işçiye Yüzde 150 maaş zammı yapacağız. İktidarın başlattığı 500 bin konutu da halka ücretsiz dağıtacağız. Çiftçiye ucuz mazot, ucuz elektrik, en yüksek tabandan devlet  alım garantisi vereceğiz. Kamudaki işe alımlarda kayırmacılığa son verecek iktidara gelir gelmez mülakatı kaldıracağız.” Dedi. Bunun için kaynaklarına hakkında da konuşan Erbakan, geçmişte buldukları kaynakları, dört canavardan kurtardıkları parayla yeniden bulacaklarına değindi.

OSMAN GEZGİN YENİDEN BAŞKAN

81 il için 681 Refah Projesinin geliştirildiğini vurgulayan Erbakan, “Bunun için milletimize milli görüş sözü veriyoruz. Siyaseti ticaret değil ibadet olarak yapmak onun için de mili görüş gömleği lazım Projelerimiz, acil eylem planlarımız, kaynak paketlerimiz ve koltuk için değil allah rızası için çalışacak kadrolarımız hazır.” İfadelerini kullandı. Tek listeyle seçime gidilen kongrede mevcut başkan Osman Gezgin yeniden il başkanlığına seçildi.

‘İKİ YANLIŞTAN BİRİNİ TERCİH ETMEDİK’

Yeniden Refah Partisi’nin hızla büyüyen 81 ilin 81’inde, 922 ilçede teşkilatlanmasını tamamlamış bir parti olduğunu ifade eden Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin,  “Genel başkanımızın liderliğinde bugün baraj sorunu olmayan iki yanlıştan birini tercih etmeyen tek başına yoluna devam eden bir partidir.” İfadelerini kullandı.  Geçtiğimiz günlerde Genel Başka Fatih Erbakan’ın 25 yıl sonra merhum Necmettin Erbakan’ın önderliğinde kurulmuş olan D-sekiz ülkelerinin büyükelçilerini misafir ettiğini belirten Gezgin, “Bizim partimiz şu anda ne iktidar, ne de muhalefettedir. Lakin 1,1 milyar Müslüman nüfusa hitap eden sekiz tane büyükelçi tahmin edebiliyorsunuz ki kendi ülkelerinin cumhurbaşkanlarına, başkanlarına izinsiz bu toplantılara dahil olamazlar. Bu da Yeniden Refah Partisi’nin ve muhterem liderimiz Doktor Fatih Erbakan’ın dünya üzerindeki itibarını göstermektedir.” Dedi.

Kongreye katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, Milli Görüş tarihi hakkında notlar paylaştı. Helvacı, “Yeniden bir Erbakan ile Yeniden Refah ile destanlar yazmaya geliyoruz” Dedi.

‘11 MİLYON İNSAN GIDA YARDIMI ALIYOR’

Türkiye’nin 25 senedir Milli Görüş ile yönetilmediğini hatırlatan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan’ın “Milli Görüş ile yönetilmezsek başımıza üç şey gelir: İşsiz kalmak, borca esir düşmek, aç kalmak ve ahlaki erozyona uğramak.” Sözlerini hatırlattı. Türkiye’de halkın yüzde 45’inin 7 bin 400 TL olan açlık sınırının altında yaşadığını vurgulayan Fatih Erbakan,  4 kişilik bir aile için 22 bin TL olan yoksulluk sınırına göre Türkiye’de nüfusun yüzde 90’ının yoksul olduğunu vurguladı. Erbakan, “İnsanlar, Sosyal yardımlar, sadakalar, köyden gönderilen erzaklar ile açlıktan ölmüyor.” Dedi. Yaşanan yoksulluğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın sosyal destek rakamlarının doğruladığını belirten Erbakan, Türkiye’de sadece gıda yardımı yapan insan sayısının bakanlık verilerine göre 11 milyon 362 bin olduğunu dile getirdi.

AK Parti iktidara geldiğinde vatandaşın bankalara borcu 6.6 milyar lira iken; bugün 1,2 trilyon TL olduğunu ifade eden Erbakan, “Boğazımıza kadar borca batmışız.” Şeklinde konuştu. 20 senelik AK Parti iktidarı sonunda 5 buçuk milyon insanın 2 bin TL’den daha az borcu dahi ödeyemediğinin altını çizen Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşların borcunu devletin silmesinin müjde olarak açıkladığını ifade etti.

‘HANİ VATANDAŞ İŞ BEĞENMİYORDU’

Açılan iş ilanlarına kat be kat fazla sayıda insanın başvuru yaptığını ifade eden Fatih Erbakan, “Adıyaman Gençlik Spor İl Müdürlüğüne 6 temizlik görevli alınacak 3 bin 813 kişi başvurmuş. Hani vatandaş iş beğenmiyordu” dedi. Benzer örnekleri çoğaltan Erbakan, doğuda genel doğuda işsizliğin daha büyük boyutlarda olduğunu söyledi. TESK’in açıklamasına göre 2022’nin ilk 8 ayında 60 bin esnafın kepenk indirdiğini, belirten Erbakan, saha ziyaretlerinde esnafın yaşadığı zorluklara şahit olduklarına değindi.

‘ALTILI MASA’DAN DA HAYIR GELMEZ’

Sosyal Konut Projesini de eleştiren Fatih Erbakan, bu konutlarda 2+1’in maiyetini kendileri 608 Bin Tl olarak açıkladılar. Sen, faize bir senede verdiğin parayla bu evlerden 540 bin tane, Kur Korumalı Mevduata bir senede verdiğin parayla 160 bin tane yapıp vatandaşa bedava veririsin.” Dedi. “Bir tarafta metal ve mental yorgunluk ile oradan oraya savrulan millete hayır gelmesi mümkün olmayan bir iktidar, diğer tarafta milletin derdine derman olmaktan çok uzak altın günü yapan bir altılı masa. Milletimiz bu iki blok arasında sıkıştırılmak isteniyor. Açın gazeteleri TV’leri başka bir şey yok” ifadelerini kullanan Erbakan asıl kurutuluş olan Yeniden Refah’ın milli görüşün 50 senesinde olduğunu gibi yok sayıldığını belirtti.  

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin’in yeniden başkanlığa seçildiği kongrede yönetim şu isimlerden oluştu: Ahmet Demir, Ahmet Muthaf, Ahmet Torun, Ali Koşkun, Ali Rıza Kahraman, B. Yasin Hacıbekiroğlu, Cengiz Erkan, Çetin Çamcıoğlu, Emrah Güleşir, Gökhan Yanar, Hakan Mıngır, Hakan Saman, Harun Durmaz, Harun Kayadelen, Hasan Hüseyin Kaymaz, Hidayet Karahan, M. Cihan Coşgun, Mehmet Yalçın, Muhiddin Arslan, Musa Akçay, Mustafa Özkan, Necmi Bayram, Nizamettin Eser, Osman Sayma, Ramazan İlhan, Selçuk Kaya, Semih Gürensoy, Süleyman Aydın, Tuncer Bolsoy, Yasin Aşıkovalı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *