3 HEKTAR ALANI YAKAN ALEVLER KONTROL ALTINDA

490

Köpenez köyü mevkiinde çıkan orman yangını Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına aldı. Yangında 3 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından; Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Köpenez köyü mevkiinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Gelen ihbar üzerine bölgeye sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar;  Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Akdağ  Orman İşletme Şefliği sınırlarında bulunan Köpenez mevkiinde çıkan yangına kısa sürede ilk müdahaleyi gerçekleştirdiklerini belirtti. Bölge Müdürü Dündar; “ saat: 13.08 ‘da gelen yangın ihbarına ilk müdahalemizi 13.22’de gerçekleştirdik. Kısa süre içinde; 2 helikopter, 3 kutu uçak, 15 arazöz, 2 su tankeri, 2 dozer,1 ekskavatör ve 10’u teknik eleman olmak üzere 70 personel ve 2 yer ekibinin ilk müdahalesi ile yangınımız büyümeden söndürüldü. Hisarcık – Gediz ve Simav İtfaiye Araçları da destek verdiler. Yoğun bir çalışma ile saat 16.58’de Köpenez yangını kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı.  ” şeklinde konuştu.

Yangında 3  Ha’lık ormanlık alan zarar gördü.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *