İYİ PARTİNİN ADAYLARI HEYECANLANDIRACAK

430

Kütahya’daki 5 bin üyenin önümüzdeki dönem daha da artacağını belirten İYİ Parti İl Başkanı Ali Soycan, şehirde oylarının yüzde 30’lara yaklaştığına değindi. Soycan, “Yılbaşında dördüncüydük, şu anda ikinci partiyiz; seçimden de birinci parti olarak çıkacağız. Milletvekili aday adaylığı için Kütahya’yı heyecanlandıracak isimlerle bizzat görüşüyorum” dedi.

‘ERKEN SEÇİME HAZIRIZ’

İYİ Parti İl Başkanı Ali Soycan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin seçim sath-ı mailine girdiğini ifade eden Ali Soycan,  “9 ay gibi bir süre var. Ancak biz herhangi bir erken seçime de hazırız.” Dedi. Bin ayda bin üye  kapsamında ciddi bir yol kat ettiklerine değinen Ali Soycan, “Partimiz önümüzdeki ayda 5. Yılı dolduracak. Tüm baskılara rağmen 5 ayda 5 bin üye büyük bir gelişmedir” yorumunda bulundu.

‘ÜYELERİMİZE İŞ VAADİ YAPIYORLAR’

Kütahya’da iş vaadiyle insanların İYİ Parti’den istifasının istendiğini öne süren Ali Soycan, “İnsanlara neden ayrılıyorsun diyoruz. Bize şöyle dönüşler geliyor: “ İş vaadi verildi bu yüzden ayrılmak zorundayız ama gönlümüz sizinle.” İfadelerini kullandı.  Esnafı, sigortadan maliyeden, çalışanı işten atılmaktan korkutan bir baskı iklimi olduğundan bahseden Soycan, iktidarın ne olursa olsun değişeceğini vurgulayarak ünümüzdeki sürecin İYİ Parti’nin iktidara geleceğini söylediğini belirtti. 

‘OYUMUZ  YÜZDE 30’LARA ULAŞTI’

Kütahya’da üye sayılarının 5 bin civarında olduğunu belirten Soycan, yılbaşından bu yana merkez ilçede üye sayısının ikiye katlandığını açıkladı. İYİ Parti’ye olan yönelimin önümüzdeki süreçte daha da artacağını belirten Soycan,  “Geçtiğimiz aylarda yayınlanan ORC anketine göre 10,6 dan, 22,3’e çıktık. Şu anda bizim oyumuzun Kütahya özelinde 30’lara ulaştığını düşünüyorum. Yüzde 25 ‘e yakın kararsız seçmen de var Kütahya’da. En az üçte biri bizde. Kütahya özelinde birinci parti olma noktasında büyük bir ilerleme kaydettik. Yılbaşında 4. Partiydik şuanda 2. Partiyiz. Seçimde de birinci parti çıkacağız.” İfadelerini kullandı.

‘BİZZAT GÖRÜŞÜYORUM’

İYİ Parti’ye bakanlık yapabilecek düzeyde insanlar katmaya çalıştıklarını ifade eden Soycan, “İl Başkanları partilerinin doğrudan Milletvekili adayı olabilir ama benim bu konuda kişisel bir hırsım asla bulunmuyor. Zaten ülkeye hizmet etmek için sadece milletvekili olmak gerekmiyor. İYİ Parti’nin Kütahya’yı heyecanlandıracak adayları olacak. Ben bizzat kendim görüşmeler yapıyorum.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *