BAŞKAN GÜLTEKİN YENİDEN ADAY

486

KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, 1 Ekim Cumartesi günü Borsa Hizmet Binasında gerçekleştirilecek Kütahya Ticaret Borsası Organ Seçimlerinde başkan adayı olduğunu açıkladı. Gültekin coğrafi işaret tescilleri başta olmak üzere KÜTBO’nun yürüttüğü başarılı çalışmalara da dikkat çekti

Kütahya Ticaret Borsasının (KÜTBO) kuruluşundan bu yana çeşitli kurul ve komisyonlarında yer alan 2017 yılından beri Borsa Yönetim Kurulu Başkanı görev yapan Necati Gültekin, basın açıklamasında bulundu.

Kuruluş yılı itibariyle genç bir Borsa olsa da KÜTBO’nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde başarılı çalışmalarla en eski Borsalarla birlikte birçok ödüller aldığını ifade eden Gültekin, Borsa olarak TOBB Akreditasyon Sisteminde “A Kalite Borsa” olarak beş yıldızlı hizmet verdiklerine dikkat çekti. Gültekin, üyelerinin sorunlarını her platforma dile getirip, TOBB aracılığıyla ilgili bakanlıklardan çözümlerine ulaştırdıklarını ifade etti. 2018 yılından bu yana Laboratuvarlarında ürün analizleri yapıldığını dile getiren Gültekin, 2022 yılında  Elektronik Satış Salonunun faaliyete geçirildiğini; satıcılar ürünlerini getirip analiz sonuçlarına göre Elektronik Satış Salonunda Borsa üyeleri Tüccarlar tarafından alımlar gerçekleştiğini söyledi.

ÜRETİCİ VE TÜCCARLARA BÜYÜK KOLAYLIK

KÜTBO TÜRİB (Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.) Acentesi   olarak hizmet verdiklerini belirten Gültekin, “TÜRİB işlem platformu üzerinde Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) alım ve satım yapabilmek için yetkili acenteler vasıtasıyla TÜRİB’e yatırımcı kaydını ücretsiz yapıyoruz. İl genelinde 1000 geçkin  üye kaydettik ve işlemleri hala sürmektedir. Ürün alım/ satımları elektronik ortamda yapılarak büyük kolaylık sağlamaktadır. Alıcıda Satıcıda Elektronik ürün senediyle tüm Türkiye piyasasında işlem yapmaktadır.” İfadelerini kullandı.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN SAYISI 3’DEN 16’YA YÜKSELDİ

TOBB nezdinde yapılan başarılı çalışmalara da değinen Gültekin, birçok kurul ve komisyonlarda görev alarak, Kütahya’yı ve KÜTBO’yu temsil ettiklerini ifade etti.  Kütahya’da çok değerli ürünlere gereken değerin verilmediğini ifade eden Gültekin, “3 adet coğrafi işaretli ürün vardı biz bu projeye başladığımızda,  üç yıl gibi kısa sürede 16 adet üründe Coğrafi İşaret Tescilimiz bulunmakta olup, 17’inci ürünümüzün tescili sonuçlanma aşamasındadır. İlimize yapmış olduğumuz bu çalışmalar gurur verici çok mutlu oluyoruz. İlçelerimizin de bu konuda çalışmaya başlamaları ve bizlerin onlara verdiğimiz destekle güzel sonuçlar alıyoruz. Borsa olarak Coğrafi işaret çalışmalarımızı bir üst seviyeye taşıyoruz. “Kütahya Pazarlar Kirazı” için Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili Başvurusunda bulunduk. İlimizde yetişen ürünleri Avrupa reyon raflarında görmek bizleri bir kez daha onurlandıracaktır.” Dedi.

Kütahya’nın Coğrafi İşaret Tescilli Ürünleriyle YÖREX (Yöresel Ürünler Fuarı) gibi çeşitli fuarladaki başarılı sonuçlarla üyeleri temsil ettiklerine değinen Gültekin, eğitime destek projeleri hakkında da bilgi verdi. Kütahya’ya bir ilk/orta okul ile bir meslek lisesi kazandırdıklarını ifade eden Gültekin, bir meslek lisesine proje okulu olması sebebiyle öğrenci bursu desteği verdiklerini açıkladı. Sosyal sorumluluk projesine çok önem verdiklerinin altını çizen Gültekin, “İlimizde Yönetim Kurulu Üyelerimizin görev aldığı kurul ve komisyonlarda  tüm projelere  ve Resmi bayramlarda yapılan gençlerin katıldığı yarışmalarda ödüllere destek veriyoruz.”şeklinde konuştu.

‘TÜM ÜYELERİMİZ BAŞKANLIĞA LAYIK’

KÜTBO’nun başarılarında emeği geçen herkese teşekkür eden Necati Gültekin, “Bölgemizin ve ilimizin tarım ve hayvancılık alanında gelişmesine daha fazla katkı sağlayacak yeni fikir ve projeler üreteceğimiz kazanımlarla dolu dönem olması hedefliyoruz. Hizmet ve çalışmalarımıza devam ettirmek için, üyelerimizin göstermiş olduğu teveccühle Borsa Yönetim Kurulu Başkanlığına tekrar  adayız.  Borsa seçimlerinde tüm üyelerimiz seçme ve seçilme hakkına sahip olup, her bir üyemiz Başkan olmaya fazlasıyla layıktır.  Çünkü üyelerimiz Ahilik geleneğini günümüze kadar taşımış ve bu geleneği yaşatmaya çalışan, müşterisini aldatmayan, çiftçinin ve üreticinin alın terine saygılı esnaf, tüccar ve sanayicilerden oluşmaktadır.” Dedi.

Gültekin, tüm üyeleri 1 Ekim Cumartesi günü  09:00 – 17:00  saatleri arasında Borsa Hizmet Binasında gerçekleşecek  Kütahya Ticaret Borsası Organ Seçimlerine davet etti.  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *