KÜTAHYALI ÇIRAKLAR ALMANYA’DA STAJ YAPIYOR

661

Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Kısa Süreli Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yürütülen 2021-1-TR01-KA122-VET-000016881 numaralı ”Mesleki Becerilerimizi Avrupa Deneyimi İle Güçlendiriyoruz” başlıklı proje kapsamında üç farklı meslek alanından 10 çırak Almanya’da staj faaliyetlerine başladı.

10 ÇIRAK KATILIYOR

Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yürütülen Erasmus+ mesleki eğitim projesi kapsamında yiyecek içecek hizmetleri alanından 4 çırak, güzellik ve saç bakım hizmetleri alanından 3 çırak ile otomotiv teknolojisi alanından 3 çırak olmak üzere toplam 10 çırak Almanya’da kendi meslek alanlarında staja başladı.

Staj çalışmalarıyla mesleki bilgi ve becerilerini geliştiren çıraklar aynı zamanda Avrupa vatandaşlığı ve yabancı dil kullanımı konularında da kendilerini geliştirme imkanı buldular. Almanya’da sürdürülen staj çalışmaları üç hafta sürecek olup staj faaliyetlerinden artan zaman diliminde tarihi-turistik mekânlar ile müze ve şehir gezilerine katılan çıraklara 3 öğretmen de eşlik ederek hem mesleki gelişimlerini takip ediyorlar hem de diğer faaliyetler sırasında destek oluyorlar.

‘BAŞKA BİR KÜLTÜRÜ TANIYORUZ’

Staj faaliyetine katılan çıraklar Almanya’da bulunmaktan ve meslekleri ile ilgili yeni bilgi ve becerileri edinmekten çok memnun olduklarını, farklı bir ülkede bulunmaktan ve farklı yerleri görmekten, farklı bir kültürü tanımaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Erasmus+ programı kapsamında Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yürütülen bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından sağlanan 71bin 748 Euro hibe ile yürütülmektedir.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *