İŞTE TARİHİ SOKAKTAKİ ÇEŞMENİN SON HALİ!

519

‘GÜVENLİK GÖREVLİSİ VERİLSİN’

Kütahya’nın tarihi ve turistik değerlerinden biri olan Germiyan Sokak’ta çini desenleriyle bezeli, süslemeli sütunları ile görenleri hayran bırakan çeşme, yaşı küçük olduğu iddia edilen kimliği belirsiz kişilerin eğlencesine kurban gitti.

Kütahya’da pek çok turisti ağırlayan tarihi Germiyan Sokağı’ndaki çeşme geçtiğimiz gün büyük hasar aldı.

Sokağın tarihi atmosferine uyumlu, çinileri Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar tarafından yapılan ve Kütahya Belediyesi mülkiyetindeki çeşmenin son hali görenlerin yüreklerini parçaladı.

MERMER SÜSLEMELER KIRILDI

Sosyal medyada büyük bir tepki gösterilen olayın gece saatlerinde 14 -15 kişilik yaşı küçük çocukların top oynadığı sırada gerçekleştiği öne sürüldü. Topun çeşmeye kaçması sebebiyle tırmanmak için çeşmeye ip bağlandığı ve mermer süslemelerin bu şekilde zarar gördüğü tahmin ediliyor.

Germiyan Sokak’ta bir İşletmeci olan Tuncay Sakarlıoğlu, “Bu çeşme neden bu hale getirilir, ne istediniz bu sokaktan?” Diyerek olaya tepki gösterdi.

Gazete Kırküç’e açıklamalarda bulunan Sakarlıoğlu,  Burada Kütahya’nın en güzide sokağı. Tarihi bir değeri var. Burada gelen turistler ağırlanıyor. Kütahya’da herkesin geldiği göz önünde bir yer. Dikkat edilmesi gerek.” İfadelerini kullandı.

‘ESNAF OLMASA SOKAK PERİŞAN’

Arkasındaki parklar sebebiyle sokağın zaman zaman art niyetli kişiler tarafından zarar gördüğünü ifade eden Sakarlıoğlu, “Biz burada olmasak sokak perişan olur. Esnafın çabasıyla korunuyor zaman zaman yaşanan olaylarda demirbaşlar zarar görüyor. Buraya gelenlerin fotoğraf çektirdiği sokağın ruhuna uygun bir at maketimiz vardı. En son parçalandı tamamen gitti biliyorsunuz. “ dedi. Sokağın esnafının alanı korumaya çalıştığını belirten Sakarlıoğlu, ancak çabalarının belirli bir yere kadar yeterli olduğunu ifade etti.

Sokağın arkasındaki park alanlarında bazı güvenlik sorunları olduğuna dikkat çeken Sakarlıoğlu, “Yapanlara bir ikaz da yok. Yarın öbür gün yine aynı şey olacak.” dedi.

ÖLÇÜLERİ ALINDI
TADİLAT YAPILACAK
Çeşmenin son hali hakkında bilgi veren Germiyan Sokak esnaflarından Tuncay Sakarlıoğlu, “Çeşmenin üstünde kırık halde bir mermer sütün kalmıştı. Onun da insanların üzerine düşmemesi için Belediye ekiplerine başvurdum. Birlikte kaldırdık. Şimdi ölçüleri alındı zarar gören kısımların tekrardan tadilat yapılacak.” dedi.
Sokakta zaman zaman yaşanan olayları anlatan Sakarlıoğlu, “Buraya bir güvenlik görevlisi verilse. Bizim için çok iyi olur.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *