ÖĞRENCİLERİN UMUDU YOK’

559

Lisede, üniversitede okuyan öğrencilerin gelecek umutlarının olmadı için hemen hemen tamamının yurtdışına gitmeyi hedeflediğini dile getiren Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, Milli Eğitim müfredatının gençlerin bilinçlenmesinde eksik kaldığını ifade etti.

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, Milli Eğitim alanındaki olumlu ve olumsuz bulduğu gelişmeleri değerlendirdi.

Okullarımız yenilenmesi, ücretsiz ders kitaplarının dağıtılması ve yüksek teknolojili eğitimlerin yapılmasını takdirle karşıladığını ifade eden Osman Gezgin, Milli Eğitim müfredatını ise topa tuttu.

Mevcut Milli Eğitim Bakanımızın daha önce YÖK başkanlıkları ve yönetim kurulu üyelikleri olduğunu hatırlatan Osman Gezgin, iki sene önce YKS sınavında sorulan bir soruda Mabel Matiz’in geçtiğini belirtti.  Mabel Matiz’in gençler için doğru bir örnek olmadığını savunan Gezgin,  müfredatın hala çok ciddi sıkıntılar içerdiğini ifade etti.

‘BİZE BU ŞUUR GEREK’

2022 – 2023 eğitim öğretim sezonu başlarken Milli Eğitim Bakanı’nın velilerden herhangi bir bağış ya da yardım alınmayacağının açıkladığını ve bunun çok güzel bir gelişme olduğunu vurgulayan Gezgin, “Ama gençlerin şuurlanması konusunda bir açıklama yapılmadı.” Dedi.  Pof. Dr. Necmettin Erbakan’ın “Helal 4’ün haram 5’den çok daha değerli olduğunu anlatmamız lazım” sözünü hatırlatan Gezgin, “Bize işte bu şuur bu bilinç gerek buna da ancak Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan ile ulaşabiliriz.” Dedi.

‘HEDEFLERİ YURTDIŞI’

Lisede, üniversitede okuyan öğrencilerin gelecek umutlarının olmadığını dile getiren Osman Gezgin, “Hemen hemen tamamının hedefi yurtdışına gitmek. Biz bu değerlerimiz kaybediyoruz.” Şeklinde konuştu.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *