HACI BEKTAŞİ VELİ CEMEVİ’NİN TEMELİ ATILDI ‘CEM OLALIM’

541

Yatırım değeri 14 milyon TL olan Hacı Bektaşi Veli Cemevi’nin Mart ayında tamamlanacağını ifade eden Vali Ali Çelik, temel atma töreninde birlik beraberlik mesajı verdi. Törene canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurdeleyi kesmesi ile Kütahya protokolü beton atma butonuna hep birlikte bastı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KATILDI

Evliya Çelebi Mahallesi’nde yer alacak Hacı Bektaşi Veli Cemevi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Kütahya’da ihtiyacı, sıkıntısı olan cemevlerinin modern bir yapıya kavuşması ve ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Vali Ali Çelik, bu kapsamda farklı yerleşim yerlerinde bulunan 12’ye yakın cemevinde çalışmalar yapıldığına değindi.

VALİ ÇELİK’TEN BERABERLİK VURGUSU

Yatırım değeri 14 milyon TL olan Hacı Bektaşi Veli Cemevi’nin hızla yükseldiğine dikkat çeken Vali Çelik, “Temel atma törenindeyiz ama inşaat planlanan seviyeyi çoktan geçmiş” dedi. 460 metrekare taban alanına oturan cemevinin Mart ayında tamamlanacağını vurgulayan Vali Çelik,  zemin artı 2 kat olarak planlanan cemevinin giriş katında 300 metrekare çok amaçlı salon ve sosyal donatılar, ikinci katında 300m metrekare kolonsuz bir cem alanı oluşturulacağını açıkladı. Niteliksel olarak güzel inşa edilen alanların hak ettiği işlevde kullanılmasının önemine değinen Vali Çelik, şu sözlerle birlik mesajı verdi “Cem olmanın, bir olmanın üzerine bir yaşam inşa edilmeli.”

‘EŞSİZ OLACAK’

Törende konuşan Başkan Işık ise inşaatı tamamlandığında Hacı Bektaşi Veli Cemevi’nin yakınında hayata geçecek Bayraktepe projesi ile Türkiye’de eşsiz cemevlerinden biri haline geleceğini belirtti.  

Temel atma törenine İstanbul’dan katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdeleyi kesmesi ile Kütahya protokolü beton atma butonuna hep birlikte bastı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *