GENELDE VE YERELDE GÜZEL İŞLER OLUYOR

875

 Bugünkü yazımı takdir edenler olacağı gibi tenkit edenlerde olacaktır. Ben her iki sinide önemsiyorum. Bu gazetenizin okunduğunu gösteriyor. Benim gazetecilik anlayışım ülkemin ve şehrimin yararına olan icraatları takdir etmek, zararına olanları ise tenkit ederek uyarmaktır. Mesela toplumun büyük kesimini etkiliyen hayat pahalılığı gibi. Ne bitti ne yitti üzmeye keseleri büzmeye devam ediyor. İşte bunu eleştiririm çünkü ferdi değil umumi bir mesele. Bunu yaparken ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim, havasını solukladığım bu kadim şehrin müspet yanını ön plana çıkarıp güzelliklerini okurlarımla paylaşırım. Felaket tellalına itibar etmem, yaygaracılara yamaklık yapmam yapamam.

 Ülkemiz dışında cereyan eden krizlerin bizi de etkilememesi mümkün değil. Haberlere yansıdığı kadarıyla Avrupa’da enerji buhranı sebebiyle üretimde ve ihracatta sıkıntılar yaşanıyor. Bildiğim kadarıyla ülkemizde böyle bir sorun yok. Yüksek enflasyona rağmen yatırım, istihdam, üretim ve ihracatımız artarak devam ediyor. Bunu genelde ve yerelde yükselen ihracatımıza göre söylüyorum. Kütahya’nın ihracatı temmuz-ağustos aylarında hafif düşüşün ardından eylül ayında 39 milyon 530 bin dolarlık ihracat yaparak durgunluğu üzerinden attı. Geçen yılın aynı ayında 38 milyon 735 bin dolar olmuştu. 2021 yılının ilk 9 ayında 275 milyon 279 bin dolarlık ihracat yapan Kütahya, bu yılın 9 aylık ihracatı ise 360 milyon 605 bin dolar oldu. Görüldüğü gibi ihracatımız artarak devam ediyor. Forbes Dergisi’nin araştırmasında olduğu gibi dış satımda da komşularımız Eskişehir dışında Afyonkarahisar ve Uşak’tan iyi durumdayız.

 Birileri görmese de duymasa da Kütahya’da güzel işler oluyor. Son günlerde bakanların peş peşe şehrimizi ziyaret etmeleri bize verilen değerin bir göstergesidir. Bunu söyleyince bazı okurlarım ‘neden önceden gelmediler de seçimler gündeme gelince geliyorlar’ diye soracaktır. Her ne olursa olsun ben bu tür ziyaretleri önemsiyorum ve istiyorum ki daha sık gelsinler. Çünkü ziyaretler sorunların çözümünün anahtarıdır.   

 İktidar partisi il başkanlığının genel merkeze taşıdığı taleplerimizi, beklentilerimizi yerinde görmek, çözümünü hızlandırmak, ilgilileri ve yetkilileri dinlemek amacıyla yapılan bu ziyaretlerin AK Parti teşkilatlarına, ilimiz yöneticilerine,  yatırımcılara, üreticilere moral ve güven verecektir. Sorunlarının çözüldüğünü gören yatırımcı kriz edebiyatı yapmayarak, bahaneler uydurmayarak daha çok yatırım yapmak, istihdam sağlamak, üretmek ve satmak için gayret edeceklerdir. Çünkü demoralize olmuş bir toplum nasıl umutsuzluk girdabına kapılıp çırpınıyorsa, tutunacak bir el arıyorsa, zamlardan yakınanlar çoğalıyorsa, morale ihtiyaç duyuluyorsa, umutlarının diri tutulması isteniyorsa ziyaretler faydalı olacaktır.

  Evet güzel işlerde oluyor demiştik. Önceki yazımda Amerika merkezli Forbes Dergisi’nin Türkiye ile ilgili yaptığı araştırmasında şehirleri yaşanabilirlik, yenilikçilik, erişebilirlik, üretim potansiyeli, ticaret becerisi ve iş imkanları gibi verilerde Kütahya’mızın 46,57 puanla 32’inci sırada yer aldığını gösteriyordu. Bu tür objektif araştırmalar ilimize ilgiyi artırdığı gibi, yatırımları çoğaltır ihracatımızı artırır. Geçen yazıma itiraz gelmediğine göre doğru olduğunu kabul ediyorum. Tabii bunu en iyi ekonomistler bilir.  

 İşte bütün bu olumlu gelişmeleri yerinde görmek, istişarede bulunmak, yatırımları hızlandırmak niyeti ve gayretliyle şehrimize gelen Sayın Bakanlar öyle laf olsun diye değil, iş olsun diye geliyorlar. Sorunların sahipsiz olmadığını göstermek, talepleri dinlemek ve çözümüne katkı sunmak amacıyla geliyorlar. İktidarın desteğini yanında hisseden yatırımcı, üretici ve tatbiki ihracatçı bunları fırsata çevirerek dur durak demeden çalışırlar. Onların sayesinde dönen her çark, yürüyen her bant üretimdir, emektir, alın teridir ve ekmektir. Tam yazımı bağlayacaktım ki güzel bir haber daha aldım. Türkiye’nin ilk kadın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kütahya’da oldu. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ( KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na iş insanı Esin Güral Argat seçildi. Kütahya’mıza yaptıkları yatırımlarla istidam oluşturan, ürünleriyle Kütahya’nın adını ulusal boyutta duyuran, binlerce insanımıza iş aş veren Esin hanım seçildiği makamın hakkını vererek daha çok faydalı olacağını temenni ederken gazetem ve kendi adıma tebrik ediyor başarılar diliyorum. Kısa yazmaya niyetlenirken yine uzun bir yazı oldu. Eee, “dert söyletir aşk ağlatır.” Derdimizde sevdamızda Türkiye’miz ve Kütahya’mız. Sağlıcakla Kalın Bizimle Kalın Değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları. 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *