‘300 BİN KİŞİNİN HAKKINI KORUYORUZ’

469

Hiçbir mahalleyi ayırmadan üç yüz bin kişinin hakkını koruyarak hizmetlerine devam ettiklerini ifade eden Başkan Alim Işık, “Biz Kütahya’mıza değer katmak için uğraşıyoruz. Harcanan her kuruş çok önemli” dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kirazpınar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan muhtarlık binası ve çocuk parkının açılışını yaptı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Belediyemizin uhdesinde altmış yedi mahalle var. Hiçbirini birbirinden ayırmadan mahallerimizde yaşayan hemşehrilerimize yerel yönetim hizmetlerinin en iyisini ve en kalitelisini vermek için çalışıyoruz. Çünkü Kütahya’mızda yaşayan üç yüz bin kişinin hakkını korumak ve toplanan kaynakların doğru harcanarak en iyi şekilde hizmet verilmesini sağlamak, yani harcanan her kuruş çok önemli. Sadece Kirazpınar Mahallemize yapılan bu yatırımda bu mahalle sakinlerimizin dışında, üç yüz bin hemşehrimizin hakkı ve hukuku olduğunu bilerek yatırımlarımızı yapıyor ve bunun için çalışıyoruz.” Dedi.

‘KÜTAHYA’YA DEĞER KATMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ’

Her mahalleye yapılan yatırımları, en üst kaliteden yapmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Işık, “Çünkü bir kez yapılıyor. Son üç yılda il genelinde yapılan kamu yatırımlarının 5 buçuk milyar Türk Lirasının 2 milyar 400 milyon Türk Lirasını Kütahya Belediyesi oluşturdu. Bütçemizi mümkün olduğunca kaynak oluşturacak şekilde yapıyoruz” şeklinde konuştu.  Gelen talepler doğrultusunda, muhtarlardan gelen isteklere göre yatırım önceliği oluşturduklarını ifade eden Başkan Işık, “Kendi mahallerinin taleplerini öncelikle bize iletiyor ve uygulamaya geçtiğimiz muhtarlık bilgi sisteminden bize aktarıp oturdukları yerden mahallenin talebini iletiyor, bizde buna göre yatırımı 2023 planlarımızın arasına dahil ediyoruz. Biz Kütahya’mıza değer katmak için uğraşıyoruz. Yaptığımız projelerle en önemli alanları halkımızın kullanımına açmak için uğraşıyoruz. İşlerimizi sıkı takip ediyor, sözleşmeleri zamanından önce yapacak müteahhitlerle ve firmalarla çalışıyoruz.” Dedi.

‘ÖDEMELERİMİZİ ZAMANINDA YAPIYORUZ’

 Tüm ödemeleri zamanında yaptıklarına değinen Işık, “Ödemelerimizi en geç bir hafta içinde yapıyor ve ihaleleri elektronik ortamda yapıyoruz. Yapmak önemli değil, yapmak kadar bizden sonraki nesillere aktarmakta çok önemlidir. Size düşen bu eserlere sahip çıkmak bizim için çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Muhtarlık binası ve çocuk parkının açılışına; Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ömer Köse, Ertuğrul Cevahir, Büyük Birlik Partisi Kütahya İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Erol, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, Kütahya Belediyesi Daire Müdürleri ve çok sayıda mahalleli katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *