FETÖNÜN FİNANS YAPILANMASINA BÜYÜK DARBE

558

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde FETÖ/PDY’ye yönelik ülke genelinde yapılan eş zamanlı “Gazi Turgut Aslan” operasyonu çerçevesinde Kütahya ve ilçelerinde 61 şüpheli yakalandı.

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde ülkemiz genelinde 18 Ekim 2022 günü yapılan eş zamanlı ‘Gazi Turgut Aslan Mahrem Kurye’ kod adlı operasyon çerçevesinde 99 adrese eşzamanlı baskın düzenleyen ekipler, örgüte finans desteği sağladığı belirlenen 61 şüpheliyi yakaladı.

Şüphelilerin arasında örgütün sözde il imamı M.K. ile 6 yıldır aranan İ.Ş.’nin olduğu da öğrenildi. ​Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 138 bin 680 lira, 70 bin 575 dolar, 2 bin 520 euro, 2 çeyrek altın, 2 adet bilezik, 1 adet altın bileklik, 101 adet cep telefonu, 30 adet tablet, 123 adet simkart, 1 adet bilgisayar kasası, 5 adet laptop bilgisayar, 5 adet hard disk, 90 adet USB bellek ve 5 adet SDD Kart ele geçirildi.

KUR’AN-I KERİM’İN İÇİNDEN DÖVİZ ÇIKTI

Şüphelilerden M.M. isimli kadının evinde yapılan aramada ise valiz içindeki Kur’an-ı Kerim’in arasında 275 dolar, 2 bin 400 euro ve 20 bin 300 lira bulundu.

GİZLİ BÖLMEDE YAKALANDI

Şüphelilerden biri de yatak odasında bulunan gardırobun gizli bölümünde saklanırken yakalandı. Esnaf, öğretmen ve memurların da aralarında olduğu şüpheliler, işlemlerinin ardından Kütahya’ya getiriliyor.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *