USTALARLA BULUŞMALAR DEVAM EDİYOR

600

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini ve Seramik Sanatçısı Ali Kaya, “Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler Projesi” kapsamında DPÜ öğrencisi genç sanatçılarla bir araya geldi. Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Pınar Yazkaç, “Ustalarla buluşmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı

Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu tarafından hayata geçirilen  “Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler Projesi” hızla devam ediyor.

Workshop’a son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Çark ve Çini Sanatçısı Ali Kaya konuk oldu.

USTA İSİMDEN UYGULAMA

Öğrencilerle kıymetli bilgi ve birikimlerini paylaşan sanatçı; Çini Sanatını uygulamalı olarak gösterdi. Workshop sonrası Okul Müdürü Doç.Dr. Pınar Yazkaç, Sayın Kaya’ya hediyesini ve teşekkür belgesini takdim etti.

Etkinliğe Çini Sanatçısı Ali Kaya, Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Pınar Yazkaç, Öğr.Gör. Sezin Kara, Öğr.Gör. Fikret Aydoğdu, Öğr.Gör. Mülkiye Özgür Kerkük, Öğr.Gör. Mehtap Ocakoğlu, Öğr.Gör. Sevcan Silek, Dr.Öğr. Üyesi Hale Yıldızay Öğr.Gör. Gökşen Boya katıldı.

DENEYİM VE TECRÜBELER PAYLAŞILIYOR

Okullarında iki tane değerli Çini ve Seramik Sanatçısını ağırladıklarını belirten Doç.Dr. Pınar Yazkaç, “Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okuluna konuk oldular. Birincisi Hasan Kayış ikinci sanatçımız ise Ali Kaya idi. Ustalarla buluşmalar devam ediyor. Kütahyalı değerli sanatçılarımız  gençlerimizle deneyim ve tecrübelerini paylaşıyorlar.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *