BAŞKAN IŞIK, KADINLAR GÜNÜNÜ KADIN PERSONELLER İLE KUTLADI: KADIN PERSONEL SAYISI KATLANDI

65

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü belediyede çalışan kadın personeller için düzenlenen programda kutlayan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “2019 yılında göreve geldiğimizde belediyemizde çalışan memur ya da işçi statüsünde toplam kadın sayımız 124 kişiydi. Şimdi ise 344 kişiye çıkardık” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık eşi Fatma Işık ile birlikte, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün organize ettiği Kütahya Belediyesi kadın personellerine özel düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

‘KADINLARLA DAHA GÜÇLÜYÜZ’

Programda konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Kadınlar inancımızda, örfümüzde ve geleneğimizde çok ayrı bir yere sahip. En önemlisi peygamber efendimizin sözleriyle “Cennet analarımızın ayakları altındadır” denmiş. Cennet kadınlarımıza müjdelenmiş. Biz anne olamayız, evde eş olamayız, dışarda yatırımcı kadın olamayız. Çalışan, işlerini düzenli hale getiren, tertipleyen, nezaket aşılayan insanlar olamayız. Ama sizlerle bir olduğumuzda sizlerin bu yönleriyle daha da güçlü oluruz. Ailemiz bütün, işlerimiz bereketli olur. Çalıştığımız yer de mutlu olur. Bu nedenle belediyemiz başta olmak üzere Kütahya’mızın her bir köşesinde kadınların aktif hayata katılıyor olmasından çok mutluyuz. Kütahya’mızın Şehrül Emini olarak sizlerle bu mutluluğu paylaşmanın onuru büyük. Sizler gibi tüm kadınlarımızın yüzünü güldürmek için Türkiye’mizin örnek aldığı birçok projeyi hayata geçiren bir belediye olmaktan da gurur duyuyoruz” dedi.

‘KADIN PERSONEL SAYISINI5 YILDA 124’TEN 344’E ÇIKARDIK’

Kütahya belediyemizde çalışan kadın personel sayımızı artırdığımızı belirten Başkan Işık sözlerini, “2019 yılında göreve geldiğimizde belediyemizde çalışan memur ya da işçi statüsünde toplam kadın sayımız 124 kişiydi. Şimdi ise 344 kişiye çıkardık. Sadece 220 kadın çalışanımızı belediyemiz uhdesinde işe aldık, çalışıyoruz. Birlikte çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum. İnşallah daha çok kadın personel istihdam ederek bu sayıyı da daha fazla arttıracağız. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bir kez daha Kadınlar Gününüzü kutluyor, saygı ve sevgiyle sizleri selamlıyorum. İyi ki varsınız” diyerek noktaladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *