ÇOK İSTEDİK AMA KAZANAMADIK: 1-1

601

Belediye Kütahyaspor, Karşıyaka karşısında geriye düştüğü maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı. İlk yarının son bölümü ve ikinci yarıda oynadığı oyunla alkış alan Belediye Kütahyaspor haftayı 6’ıncı sırada kapattı

Belediye Kütahyaspor ligde kritik maçlardan birini daha oynadı. Sahasında Karşıyaka’yı konuk eden Belediye Kütahyaspor karşılaşmaya kalede Alper Kaan Çakır, defansta Onur Şirin, Erdinç Çepoğlu, Önder Akdağ, Eyüp Poyraz, orta sahada Emrah Dağ, Bilal Şeflek, Niyazi Çolak, kanatlarda Yusuf Atasoy ve Talha Mayhoş ileri uçta ise Ali Kemal Özkan ile mücadele verdi. Karşılaşmaya taraftarların ilgisi yoğun olurken, tribünlerin büyük bir bölümü doldu. Karşıyaka taraftarları da kendilerine ayrılan koltukları doldururken maç boyunca takımlarını desteklediler.

OYUN DENGELİ BAŞLADI

Dumlupınar stadında karşılaşma dengeli başlarken ilk 10 dakikalık bölümde iki takımda pozisyon üretemedi. Karşıyaka hızlı ataklarla Kütahyaspor kalesinde gol ararken Belediye Kütahyaspor ise uzaktan şutlarla kaleyi yokladı. 25.Dakikada kullanılan köşe vuruşu sonrasında sol çaprazda topla buluşan Fatih Ergen baskıyı görmeyince uzak direğe sert vurdu ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Bu golün etkisinden çabuk çıkan Kütahyaspor Bilal ile iki kez kaleyi yokladı ancak sonuç değişmedi. Orta alanda rakibine bariz üstünlük kuran Kütahyaspor,  son 15 dakikada gole yaklaşsa da sonuç değişmedi ve ilk yarı tek golle sonuçlandı.

BASKI GOLÜ GETİRDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısında Belediye Kütahyaspor baskılı bir oyun ortaya koydu. Eşitlik için rakibini sahasına hapseden ve kontra ataklarla çıkmaya mahkum bırakan Belediye Kütahyaspor’da ilk hamleler 62’ide geldi. Teknik ekip Özgür Kazar ile Muhammet Enes Gök’ü oyuna alırken, Yusuf Atasoy ile Bilal Şeflek’i kenara aldı. Maçta sğ kanadı etkili kullanan Enes Gök ile gole yaklaşan ancak sonuç almayan Belediye Kütahyaspor’da teknik heyet risk alarak Emrah Dağ’ın yerine Ertuğrul’u oyuna alarak ileri uçta baskısını artırdı. Oyuna sonradan giren Özgür Kazar, Enes Gök ve Ertuğrul Tekşen’in etkili performanslarıyla, sağlı sollu ataklarla Karşıyaka kalesini ablukaya alan Belediye Kütahyaspor’da Ertuğrul’un serbest vuruşu üst direkte patladı. 88.Dakikada ise aranan gol geldi. Ali Kemal Özkan’ın uzaktan vuruşu ile golü bulan Kütahyaspor galibiyet golü için bastırsa da sonuç almadı ve maç 1-1 sona erdi.

27 PUANLA 6’INCI SIRADAYIZ

Belediye Kütahyaspor ligin 16’ıncı haftası itibariyle Karşıyaka karşısında aldığı bir puanla 6’ıncı sırada yer aldı. 27 puana yükselen Belediye Kütahyaspor’da liderinde kaybı biraz olsun teselli oldu. Lider Mersin sahasında 1954 Kelkit Belediye ile 2-2 berabere kalırken, ikinci sıradaki Orduspor Yomra’yı 3-1 mağlup etti. Belediye Derince-Hacettepe maçı 2-1 Derince’nin galibiyeti ile sona ererken, Nevşehir, Karbel Karaköprüspor’u 3-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Çatalca-Amasyaspor maçı 3-2 Çatalca galibiyeti ile tamamlanırken, Edirnespor, Ağrı’yı mağlup etti. Elazığspor-Eskişehir, 1922 Konya-Şile Yıldız maçları 2-2 sonuçlandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *