‘ENGELLİLER UNUTULDU’

393

Vazo meydanında yapılan değişiklikler ile engellilerin ulaşım hakkını ortadan kaldırdığını ifade eden CHP Belediye Meclis Üyesi İlyas Sivri, “Proje tamamlanır tamamlanmaz çalışma başlayacak denmesine rağmen halen bir çalışma olmadı ve bir sonuca da ulaşılamadı” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanlığının düzenlediği basın açıklamasında CHP Belediye Meclis Üyesi İlyas Sivri, Kütahya’daki engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

‘ÇABA SARF EDİLMELİ’

Türkiye’de her ilde valilikler bünyesinde erişilebilirlik komisyonu bulunduğunu belirten Sivri, komisyonun engellilerin kendisine hak olarak sunulan bütün olay ve olgulara hizmetlere nasıl ulaşabileceği konusunda çaba sarf etmesi gerektiğini ifade etti.

Komisyonun Kütahya’da Çarşamba günleri toplandığını ifade eden Sivri, “Bu komisyonda her engelli grubundan engelli temsilcisi vardır. Çarşamba günleri yapılan komisyon çalışmaları sırasında Kütahya genelinde resmi özel kurum ve kuruluşları hatta özel şahıslara ait binaların giriş ve çıkışlarından tutun cadde ve sokaklara varıncaya kadar engellilerin ulaşabileceği bir ortam oluşturulması gerekiyor.” İfadelerini kullandı. 

‘MEYDANDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

ENGELLİLER İÇİN SORUN’

Birleşmiş Milletler tarafından karara bağlanan erişilebilirlik hakkının ülkemizde de uzun süredir uygulandığını dile getiren Sivri, “Ancak eski belediye önünde şimdiki vazo meydanında değişiklikler yapılarak elektrik direklerinde, kavşak noktalarında bulunan direkler değiştirilerek bu sistem ortadan kalkmıştır. Aslında komisyonun Kütahya Belediyesi’ne verdiği başarı belgesiyle “ Biz nasıl olsa bu konuda başarılıyız’ diyerek engellileri unuttu” şeklinde konuştu.

‘SONUCA ULAŞILAMADI’

Bu durumun engellilerin hakkı olan ulaşım hakkını ortadan kaldırdığına değinen Sivri, şu ifadeleri kullandı: “Eylül ayından itibaren Kütahya Belediyesi meclisinde dile getiriyorum ve halen sonuç alınamadı. Eylül ayındaki konuşmamda Başkan Bey’in proje tamamlanır tamamlanmaz çalışma başlayacak demesine rağmen halen bir çalışma olmadı ve bir sonuca da ulaşılamadı. Bu durumu kamuoyuna iletmek adına bu açıklamayı yapıyorum”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *