KÖK DEĞERLER SAHNEYE TAŞINDI

663

TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİLERİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

DPÜ Türkçe Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretim Programında yer alan 10 kök değerden yola çıkarak yazdıkları, 8 oyunu 2 ay boyunca sahneledi. Oyunların yönetmenliğini üstelenen Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Kütahya’nın çocuğu ve yetişkini ile tiyatro konusunda çok duyarlı olduğuna vurgu yaptı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Türkçe Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretim Programında yer alan adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik 10 kök değerinden yola çıkarak çocuklar için 8 tiyatro oyunu yazdı.

Oyunlar kasım ayı başından aralık ayı sonuna kadar iki gösterim şeklinde Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde oynandı. Oyunların yönetmenliğini Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, yardımcı yönetmenliğini 4. sınıf öğrencilerinden Ceyda Balcı ve Hilâl Odabaş, dramaturgluğunu Dr. Buket Dedeoğlu Orhun yaptı. 2 ay boyunca sahnelenen eğitici ve eğlenceli oyunlar Kütahya halkı tarafından büyük ilgi gördü.

‘BU KEZ PERDEYİ ÇOCUKLAR İÇİN AÇTIK’

2011 yılından beri Kütahya’da yetişkin tiyatroları gösterimi yaptıklarını belirten Tiyatro Oyunların Yönetmeni, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, “Bu oyunlar Türkçe Öğretmenliği bünyesinde bulunan, zorunlu bir alan dersimiz olan, Tiyatro ve Drama Uygulamaları dersimizin bir çıktısı. Bu sene farklı olarak perdeyi çocuklar için açtık.” İfadelerini kullandı.

Geleceğin mimarı olacak olan çocukların Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği 10 kök değer olan adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik değerlerini mümkün olan en erken yaşta öğrenmesinin önemli olduğunun bilinciyle yola çıktıklarını ifade eden Topçuoğlu Ünal, “Ayrıca öğretmen adaylarımızın ileride kendi sınıflarındaki öğrencilere de aynı bilinçle tiyatroyu sevdirebilmeleri için de bu sene hedef kitlemizi çocuklar olarak belirledik. Kök değerlerin çatısında çocuk oyunları yazarak sahnelemek üzere dönemin başından bu yana öğrencilerim çok çalıştılar. Tiyatro yazmayı ve sahnelemeyi öğrendiler. Sonucunda da kasım ayından aralık ayının sonuna kadar bazıları hafta içi bazıları da hafta sonu olmak üzere iki gösterim şeklinde gerçekleşen ve her gerçekleştiğinde dopdolu bir salon bulduğumuz tiyatro günleri yaşadık.” Dedi.

KÜTAHYA ÇOK DUYARLI

Kütahya halkının hem çocukları hem de tiyatro konusunda çok duyarlı ve bilinçli olduğuna vurgu yapan Topçuoğlu Ünal, şu ifadeleri kullandı: “Çünkü oyunları ayakta izlemeyi bile göze alarak her hafta bizi yalnız bırakmadılar. Her birine buradan öğrencilerim adına da yeniden teşekkür etmek isterim. Umarım şehrimiz ve çocuklarımız adına faydalı olabilmişizdir.”

10 kök değerinden yola çıkarak yazılan; “Prenses ve Elmalar, Güneş ve Bulut’un Dostluğu, Üç Sihirbaz Kütahya’da, Su Krallığı Prensesleri, Barış Manço ve Minik Vatanseverler, Masal Masal İçinde, Vazodaki Peri, Ayna Ayna Söyle Bana” Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *