‘DEVLET AKLI YOK OLDU’

411

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkeyi yıkıma götürdüğünü ifade eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, “2 bin yıllık devlet geleneğimiz tehdit altında. Devlet aklı 4 yıllık süre zarfında yok oldu. Devlet aklı gitti bir tek kişinin aklı kaldı. Devletin kurumları tahrip oldu. Bu tahribat her geçen gün derinleşiyor.” İfadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, Kütahya ziyaretinde basın mensuplarıyla da bir araya geldi. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşen ziyarette Bayat ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

‘DEĞİŞİME İHTYİAÇ VAR’

Siyaset seçime doğru hareketlendiğini belirten Yılmaz Bayat, Saadet Partisi il teşkilatlarının yanı sıra Genel Merkez olarak da her zaman sahada bulunma gayreti içinde olduklarına değindi. Değişim ihtiyacının ortaya çıktığını ifade eden Bayat, “Oy oranlarımıza da henüz yansımamış olsa da değişime ihtiyaç olduğu görüyoruz. Gelecekten umutluyuz bize doğru yönelen büyük bir ivme kazanacağımıza inanıyoruz.” Dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkeyi yıkıma götürdüğünü ifade eden Bayat, “Bir kabine var ama hükümet yok, Cumhurbaşkanı ve sekreterleri var. Bunu iktidar da görüyor ancak kuyruğu dik tutmaya çalışıyorlar. 2 bin yıllık devlet geleneğimiz tehdit altında. Devlet kurumlarıyla iflas etti. Devlet aklı 4 yıllık süre zarfında yok oldu. Devlet aklı gitti bir tek kişinin aklı kaldı. Devletin kurumları tahrip oldu. Bu tahribat her geçen gün derinleşiyor. Bakanlar memura döndü. C. Başkanı istediği şeyi söylemeyen bakanı görevden alıyor. Bu sistemin değişmesi gerekiyor.” Dedi. AK Parti’nin hala en çok yolla köprü ile tünelleri ile övündüğüne dikkat çeken Bayat, “Hâlbuki bunlar günlük ihtiyaçlara çözümdür. Belediyecilik modunu hala geçemediler. AK Parti hala belediye gibi çalışıyor.” Şeklinde konuştu.

‘DİNDAR NESİL DEĞİL DEİST NESİL YETİŞTİRDİLER’

Eğitim sisteminin çöktüğünü ve iyi yetiştirilmiş kadroların bu ülkeyi terk ettiğini belirten Bayat,  AK Parti uygulamaları sebebiyle insanlar dinden uzaklaştı. Dindar gençlik yetiştireceğiz diye çıktıkları yolda deist gençlik yetiştirdiler.” Dedi. Gençler bu ülkede olmaktan mutlu olmadığının altını çizen Bayat, gençlerin yüzde 76’sının başka ülkede yaşamak istediğine vurgu yaptı.  

Ekonomik sorunlara da değinen Bayat, “İnsanlar geçinemiyor nüfusun yüzde 32 si sosyal yardımlarla geçiniyor. İktidar ne kadar çok insanı sosyal yarıma muhtaç duruma düşürdük diye düşünmeleri gerekirken bununla övünüyor. Türkiye’de gündem sürekli değişiyor. Bu insanların gerçek gündem olan geçinme derdi perdelemek için yapılıyor.” İfadelerini kullandı.

‘6’LI MASA BU ÜLKEYE YAPILAN EN BÜYÜK İYİLİKLERDEN BİRİ’

Kim gelirse gelsin bu sistemle ülkeyi başarı bir şekilde yönetmenin mümkün olmadığına değinen Bayat,  6’lı masanın değişik görüşlerdeki partiler olarak bir araya gelmesinin önemine vurgu yaptı. Ülkenin ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Bayat, 6’lı masanın bu ülkeye yapılan en büyük iyiliklerden biridir olduğunu ve Türkiye’nin buna ihtiyacı olduğunu dile getirdi.  

Asgari ücret artsa da düşen alım gücüne dikkat çeken Bayat, “Gıda fiyatlarındaki artışın suçu marketlere atılmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin ödediği faiz sürekli artıyor. Bu bizim para babaları tarafından soyulduğumuzun bir göstergesi. Tüm bunların çözümü için Saadet Partisi iş başına gelmeli.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *