‘EN BÜYÜK 3 SORUNU TARİHE GÖMECEĞİZ’

338

2022 yılı vatandaş memnuniyet anketinde memnuniyet oranının en düşük kaldığı üç konu olan Otopark, Sokak Hayvanları ve Toplu Ulaşımdaki sorunları 2023’te tarihe gömeceklerini belirten Başkan Işık, elektrikli otobüslerin Ekim ayında Kütahya sokaklarında hizmete başlayacağını açıkladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alım Işık, şehre dair önemli açıklamalarda bulundu. 2022 yılı vatandaş memnuniyet anketinde memnuniyet oranının en düşük kaldığı üç konuyu; Otopark, Sokak Hayvanları ve Toplu Ulaşım olarak açıklayan Başkan Işık, 2023 yılında bu üç konuyu tarihe gömeceklerini vurguladı.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Kütahya’da görev yapan basın mensuplarıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Bengisu Sosyal Tesisleri’ndeki öğle yemeği programında bir araya geldi. Programa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve basın mensupları katıldı.

‘OTOPARK SORUNU PROJELERLE ÇÖZÜLECEK’

Otopark sorunu ile ilgili mevcut projelerde imalatların devam ettiğini ifade eden Başkan Işık, “Sokak hayvanları konusunda Sayın Valimiz başkanlığında Sokak Hayvanları Birliğini kurduk. Her hayvanı kendi bölgesinde tedavi edebilecek bir sisteme geçiyoruz. Onun da katkısıyla o sorunu çözüyoruz. Kaldı tek sorun ulaşım.” İfadelerini kullandı.

ELEKTRİKLİ ULAŞIM DEVRİ EKİM’DE BAŞLIYOR

Kütahya Belediyesi olarak elektrikli otobüs alımı ile ilgili süreci başlattıklarını ifade eden Başkan Işık, “ASELSAN ile beraber onların üzerinde yıllarca çalıştığı Türkiye de birkaç yerde bulunan güneş enerjili yeni uygulamayı şehre kazandıracağız. 5+5 olmak üzere; ilk etapta 5 tane elektrikli otobüsü öncelikle üniversite hattında devreye alacağız. 2023 Ekim ayında başlayacak uygulama öncesi mevcut otobüs kooperatifimiz ile bir araya gelerek yenileme zamanı gelmiş otobüs sahiplerimizin elektrikleri araçlara yönlendirilmesi için görüşmeler yapacağız. Diğer alternatifler konusunda da çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.

Toplu taşımayı mutlaka vatandaşı memnun edecek şekle dönüştüreceklerinin altını çizen Işık, evine bu vesileyle ekmek götüren esnafı da şehrin vatandaşını da mağdur etmeyeceklerini vurgulayarak otobüsçü esnafını da her şekilde sistemin içinde tutacaklarını belirtti.

Gazetecilerin kamu ile vatandaş arasında bir köprü kurduğunu belirten Başkan Işık, vatandaşın doğru bilgilendirilmesi için gösterdikleri gayret sebebiyle basın mensuplarına teşekkür etti. Yerel yönetimlerin faaliyetlerini basın sayesinde duyurduğunu ifade eden Başkan Işık, yerel basına desteklerinin devam edeceğini de söyledi.

‘BELEDİYE İSRAFI BİTİREREK ZENGİNLEŞTİ’

Kütahya Belediyesini şehirde yaşayan kişi başına, gelir karşılığı olmayan Bin 500 TL’lik borçla devraldıklarını belirten Başkan Işık, buna rağmen hiçbir zaman “Belediyeyi borçla devraldım benden ilk sene bir şey beklemeyin demedim” şeklinde konuştu. 422 milyonluk kredi borcunu ödediklerine değinen Başkan Işık, Kütahya Belediyesi bütçesini ise 10 katına çıkardıklarını ifade etti.

Bunu nasıl başardıklarını da anlatan Başkan Işık, “Mali disiplin tedbirleri ile israfı kestik. Denk bütçe uygulamalarına başladık. Kurumsal kapasitemizi genişlettik. İlave taşınmazlar sağladık, kiralama dönemini bitirdik. Vergi ve harç gelirlerinde kaybı önledik. Kira gelirlerimizde adaleti sağladık. Tam maliyet esaslı tarife dönemini başlattık. Sosyal tesislerimizi geliştirdik.” dedi. 

2023 yılı bütçesinin yüzde 60’ını yatırım harcamalarına ayırdıklarını ifade eden Başkan Işık, taşınmaz sayısındaki artışa da dikkat çekti. Taşınmaz sayısını 9 bin 691’e çıkardıklarını dile getiren Işık, 5 milyon metrekarelik taşınmazın kendi dönemlerinde Kütahya Belediyesinin malı olduğunu söyledi.

‘KEŞKE KÜTAHYA’DA OLSA’

DENİLEN HER ŞEY BU PROJEDE

2019 yılında yapılan vatandaş memnuniyet anketi ile son yapılan anketi karşılaştıran Başkan Işık,   yüzde 38’lik başarılı oranının 2022’de yüzde 55’e yükseldiğini ifade etti. Başkan Işık 2023 memnuniyet anketi oranlarını, her kategoride yüzde 50’nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Metruk bina sorununun çözümünde 512 binanın yıkım ve ıslahı ile tarih yazdıklarını ifade eden Başkan Işık, “Alt yapı çalışmalarımızla on iki yılda hiçbir evi su basmadı.” Dedi. Projelere dair bilgilendirme yapan Başkan Işık, Bekir Avlupınar Caddesindeki yayalaştırma projesinin Laleli ile Sebil Enerler Cami arasında da uygulanacağını dile getirdi. Engelli Dernekleri için şehrin Merkezinde bir merkez inşa edileceğini açıklayan Başkan Işık, 7 Göller Rekreasyon Projesi için Kütahyalının başka şehirlerde “Keşke Kütahya’da da olsa” dediği her donatının yer alacağını belirtti.

‘SULTANBAĞI’NDA REZERV ALAN YOK’

Kentsel Dönüşümde tarih yazdıklarını söyleyen Başkan Işık, Vefa, Bölcek ve İnköy sanayi Sitesinin yapım aşmasında olduğuna değindi. Sultanbağında ise uygulama projelerinin devam ettiğini belirten Başkan Işık, “Oradaki gecikmenin sebebi şu. Diğer kentsel dönüşüm alanlarındaki gibi belediyeye ait rezerv alanı bu mahallemizde yok. Konutlar yıkılacak, kira ödemesi yapılacak sonra diğer adalara geçilecek” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *