“KÜTAHYA’DA NİYE YOK” DEDİLEN HER ŞEY YEDİGÖLLER PROJESİNDE

362

Bugüne kadar Kütahyalıların başka yerlerde görüp de neden şehrimizde yok diye hayıflandığı ne varsa Yedigöller Rekreasyon Alanı’nda bulunacağını dile getiren Başkan Işık, inşaatın yüzde 90’ının tamamlandığını ifade etti. Işık, projenin Haziran itibariyle hayata geçeceğini açıkladı

DCIM\100MEDIA\DJI_0080.JPG

‘ÇOK AMAÇLI BİR KÜLTÜR ALANI’

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Yedigöller Rekreasyon Alanı’nda devam eden çalışmalarla ilgili Türk Haber Televizyonu’na bir röportaj verdi. Yedigöller Rekreasyon Alanı’nda her kesime hitap eden alanların olacağını belirten Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Bu projede, bugüne kadar Kütahyalı hemşehrilerimizin başka yerlerde görüp de neden bizim şehrimizde yok diye hayıflandığı ne varsa olacak. Öncelikle, engellilerimizin için engelli parkımız var. Karavan turizmine açık olan karavan park alanı, çadır kamp merkezi, kuş köyü, sportif olta balıkçılığına yönelik balık tutma alanları, iskeleler, ayrıca gölün içerisinde gezinti yapılabilecek tekne turları, yöresel ürünlerin olacağı restoran ve kafeterya, yöresel ürün satış yerleri, bisiklet parkurları, spor alanları, tenis, voleybol ve basketbol sahaları, gezinti alanları ve piknik alanları gibi birçok faaliyetin aynı anda yapılabileceği çok amaçlı bir kültür alanı burası” ifadelerini kullandı.

‘ENERJİ SANTRALİ YAPACAĞIZ’

Yedigöller’in toplam 355 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını söyleyen Başkan Işık, “İnşallah çok yakında 3 megavatlık güneş enerji santralimiz kurulacak. Yaklaşık 750 kW’lık güneş enerji santralimiz yapılmıştı daha önce. Bu alanda, Yedigöller Rekreasyon Alanımıza bakan yükseltilmiş tepeye güneş enerji santrali yapacağız. Yedigöller Rekreasyon Alanı iki etaplı bir proje. Şu anda imalatı devam eden bölüm göl alanıyla beraber yaklaşık 255 bin metrekare. Bunun 90 bin metrekaresi göl alanı, geriye kalan alanda imalatların devam ettiği kara alanı. İkinci etabı da 100 bin metrekare olacak. TOKİ bölgesine giden yolla mevcut alan arasındaki bölüm. Orada kamulaştırma çalışmalarımız şu anda devam ediyor. O çalışmalar bitince orayı da buraya eklediğimizde toplamda 355 bin metrekareden oluşan bir rekreasyon alanı. Yani bir kültür parkı burası” dedi.

FUAR VE SERGİ ALANI OLACAK

Kütahya’nın ihtiyacı olan fuar alanının da Yedigöller’de olacağını söyleyen Başkan Işık, ulusal ve uluslararası her türlü fuar ve sergi faaliyetlerini yapabileceğimiz bir geniş alan olduğunu ifade etti. İkinci etapta da kapalı fuar alanını da içerisine koyacakları ve çininin, porselenin başkenti diye övündüğümüz Kütahya’da ulusal ve uluslararası bu alanda yapılacak organizasyonlara ev sahipliği yapacak hale geleceğimizi dile getirdi.

43 bin adet bitkinin Yedigöller’de olacağını belirten Başkan Işık, “Sadece 2 bin 300 adet aydınlatma lambası olacak bu alanda. Bugüne kadar kimsenin hayal bile edemediği ama şehrimizin gerçekle yüzleşeceği çok güzel bir alana kavuşacağız inşallah. Burası şehrimize değer katacak. İnanıyorum ve iddia ediyorum, Türkiye’nin ve bölgenin en seçkin alanlarından birisine çok yakın bir zamanda kavuşacağız” şeklinde konuştu.

‘TERTEMİZ BİR ALANA KAVUŞTUK’

İnşaatın yüzde 90’ının tamamlandığına değinen Başkan Işık, “Burada doğalgazından su, kanalizasyon hattı, sulama sistemi olmak üzere her türlü altyapımız tamamlandı. Gölün ıslahıyla ilgili çalışmalara gelir gelmez başladık. Önce suyun kalitesini ölçen bir çalışma yaptık. Birinci sınıfla ikinci sınıf arası bir su kalitesine sahibiz. Uzun zaman içerisinde kendi içinde sirkülasyon ederek birinci kaliteye ulaşacak bir sistemi de burada düşünüyoruz. Daha sonra gölün içindeki pislikleri temizledik, şu anda tertemiz bir alana kavuştuk. Proje tamamlandığında pompaj sistemiyle yaklaşık bir yıllık süre içerisinde kendini tamamen temizleyip birinci sınıf suya dönüştürecek bir sistemi de planlıyoruz. İkinci etapla birlikte gölün etrafını yürüme alanı olarak düzenleyip yaklaşık bir saatlik bir turdan sonra oturup dinlenebilecekleri, torunlarıyla, çocuklarıyla, sevdikleriyle, misafirleriyle hoş vakit geçirebilecekleri bir alan olacak burası. Haziran ayından itibaren burayı inşallah faaliyete geçireceğiz” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *