‘EDİNDİĞİNİZ TECRÜBELERİ MESLEĞİNİZDE UYGULAYIN’

518

Almanya Reckinghausen’da üç haftalık stajlarını tamamlayıp yurda dönen 10 kız öğrenci, Milli Eğitim Müdürü hasan Başyiğit ile tecrübelerini paylaştı. Başyiğit öğrencilere edindikleri bu tecrübeleri unutmayıp değerlendirmelerini, meslek hayatlarında tatbik etmelerini tavsiye etti.

Almanya’dan Dönen Borsa İstanbul Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 2020 yılı teklif çağrısı döneminde hazırlanarak Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan 2020-1-TR01-KA102-082881 numaralı “Kızlarımız Avrupa Stajıyla Dezavantajlarından Kurtuluyor” başlıklı proje kabul edilmiş fakat Covid-19 salgını nedeniyle proje faaliyetleri zorunlu olarak ertelenmişti.

50 BİN EURO HİBE KAZANILDI

Koşulların uygun hale gelmesiyle 50.656 Euro hibe almaya hak kazanmış projenin çalışmaları tekrar başladı. Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hasta ve yaşlı bakımı ile çocuk gelişimi alanlarında mesleki eğitim gören 10 kız öğrenci, 2 öğretmen refaketinde Almanya/Reckinghausen’da 1-21 Ocak 2023 tarihleri arasında üç haftalık staj çalışmalarına katıldılar. Burada yaptıkları staj çalışmalarıyla kendi alanlarında tecrübe edinen öğrencilerimiz staj çalışmalarını tamamladıktan sonra yurda döndü.

Yurt dışı hareketliliği dönüşü Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fazlı Karabulut, refakatçi öğretmenler ve proje öğrencileri İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’e nezaket ziyaretinde bulundu.

‘PAHA BİÇİLEMEZ TECRÜBE’

Öğrencilere ve öğretmenlere sertifika ve hediyelerini İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Şube Müdürü İrfan Kanık verdi. Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette öğrenciler yurt dışında edindikleri mesleki deneyimlerini ve izlenimlerini Başyiğit’le paylaştı. Öğrencilerin yurt dışı deneyimleri konusunda duygu ve düşüncelerini dinleyen Başyiğit, edindikleri tecrübenin paha biçilemez olduğunu ifade etti. Her öğrencimize bu imkanın nasip olmadığını, kendilerinin bu yönden şanslı olduğunu ifade eden Başyiğit, edindikleri bu tecrübeleri unutmayıp değerlendirmelerini, meslek hayatlarında tatbik etmelerini tavsiye etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *