“İLK EVİM, İLK İŞ YERİM PROJESİNDE” KURA HEYECANI

401

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi” kapsamında Kütahya’da inşa edilecek 2 bin 280 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi. Vatandaşların heyecanına ortak olan Vali Çelik, konutların Kütahya’nın tarihi ve kültürel dokusuna uygun inşa edileceğini belirtti. Kuralar bugün de devam edecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında inşa edilecek konutların ilk kura çekimi Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde noter huzurunda gerçekleştirilen ilk kura çekimine, Vali Ali Çelik, Kütahya Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, MHP Merkezi İlçe Başkanı Ayhan Toy ev sahipliği için başvuru yapan vatandaşlar ve yakınları katıldı. Saygı duruşunda ve İstiklal Marşı ile başlayan kura çekimleri, TOKİ tarafından hazırlanan kısa filmin izletilmesiyle devam etti.

‘KONUTLAR KÜTAHYA’YA UYACAK’

Kütahya’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında inşa edilecek konutların ilk kura çekimi Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde noter huzurunda gerçekleştirildi. Kütahyalıların heyecanına ortak olan Vali Ali Çelik, proje kapsamında yapılacak konutların Kütahya’nın tarihi ve kültürel dokusuna uygun inşa edileceğini altını çizdi.

‘YENİ YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ’

AK Parti’nin eser ve hizmet siyaseti ile 20 yılda şehre 14 Bin 693 konut, 5 milyar 45 milyon 500 Bin TL’lik yatırım kazandırdıklarını açıklayan AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, “Tüm vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını kolaylaştırmak için şehrimize yeni yatırımlar kazandırmaya devam edeceğiz.  Evim İlk İş Yerim Projesi Kütahyamıza hayırlı, uğurlu olsun. Yüzyılın projesi sayesinde hayallerine kavuşan değerli hemşehrilerimizi kutluyor, yeni evlerinde bir ömür boyu sağlıkla, huzurla oturmalarını diliyorum” Dedi.

KURA ÇEKİLİŞİ BUGÜN DE DEVAM EDECEK

“İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında Kütahya Merkez’de 685, Gediz’de 200, Simav’da 100, Tavşanlı’da 448 Kütahyalıyı ev sahibi yapacak kura çekilişi, bugün de Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde saat 10’da devam edecek.

İL PROTOKOLÜ SAYILARI BELİRLEDİ

EV SAHİBİ OLANLAR SEVİNCİ YAŞADI

Kütahya 1. Noterin eşliğinde yapılan kura çekimi il protokolünün sahneye getirilen torbalardan çektiği rakamlara göre yapıldı. İsmi okunan talihli Kütahyalılar ev sahibi olmanın sevincini yaşadı. Kütahya Merkezde 685, Gediz’de 200, Simav’da 100, Tavşanlı’da 448 sosyal konut projesine başvuruda bulunan ve çekilen kurayla belirlenen hak sahiplerinin isimleri okunarak sahnedeki ekrana yansıtıldı.

“2 BİN 280 KONUT İNŞA EDİLECEK”

Yaşanan heyecana ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Vali Ali Çelik, 2 bin 280 konutun 10 tanesi merkez ilçe ve diğer ilçe merkezlerinde, 4 belde belediyesinde olmak üzere 14 yerleşim yerinde inşa edilecek sosyal konutların hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diledi.

‘SOSYAL KONUTLAR KENTSEL

DÖNÜŞÜMÜN PARÇASI’

Sosyal konutların büyük bir kentsel dönüşümün parçası olduğuna dikkat çeken Vali Çelik, “Konut; temel anlamıyla barınma, bir anlamıyla da güvenlik. Konutların bize sağladığı en büyük avantaj olan barınma, ihtiyaçların karşılanması aynı zamanda da depreme dayanıklılık kapsamında ülkemizin kentsel dönüşümünün bir parçası olarak sonuçlanacak.” Dedi.  Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim Projesinin” Türkiye için çok büyük bir proje olduğunu ifade eden Vali Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, TOKİ çalışanlarına ve emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

‘DEPREME DAYANIKLI İNŞA EDİLECEK’

Şehirlerin yeniden inşa edilirken; sosyal-kültürel dokuyu bozmadan, mahalle kültürünün bir parçası olarak kentin dinamiklerine ve geçmişine uygun olmasının önemine değinen Vali Çelik, “TOKİ’nin yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü bu proje ile Depreme dayanıklı evlerin inşa edilmesi de güven içinde yaşamanın da en büyük sonucu”dedi.

‘15 BİN KONUT İNŞA EDİLDİ’

Kütahya’da 15 bine yakın sosyal konut projesi TOKİ tarafından inşa edildiğini dile getiren Vali Çelik, “5 milyar yatırım yapıldı. TOKİ tarafından inşa edilen 15 bin konuttan 11 bini teslim edildi, diğerlerinin yapımı devam ediyor. Bugün bu yatırımlara ilave olarak 2 bin 280 konut daha inşa edilecek. Hak sahipliğini kazanamayan hemşehrilerimizin de ev sahibi olma arzusu hız kesmeyen TOKİ yatırımlarıyla inşallah karşılık bulacaktır” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında çekilen kuranın hayırlı olmasını temenni ederek, ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşları tebrik etti.

KÜTAHYA VAL./FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *