TÜRKİYE YÜZYILI ŞİMDİ BAŞLIYOR

214

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur sonuçlarına göre Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Yüzde 70,59’luk oy oranı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük bir destek veren Kütahya, sonuçları büyük bir coşkuyla kutladı

Türkiye, 28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda bir kez daha sandık başına gitti. Saat 8.00’da başlayan oy kullanma işlemi ile Kütahya’da ve yurt genelinde kadın erkek, genç yaşlı milyonlar, vatandaşlık görevini yapmak için sandığa aktı. Kurulan sandıklarda zaman zaman kuyruklar oluştu. Saat 17.00 itibarıyla sona eren oy kullanma işlemlerinin ardından oy sayım süreci hızla başladı. Yüksek Seçim Kurulunun yayın yasağının kaldırıldığını açıklaması üzerine açılan ilk sandıklardan sonuçlar duyuruldu.

KÜTAHYA’DAN ERDOĞAN’A

YÜZDE 70,59’LUK DESTEK

Kütahya’da açılan Bin 607 sandıkta Recep Tayyip Erdoğan 266 bin 424 ile oyların yüzde 70,59’unu, Kemal Kılıçdaroğlu 110 bin 993 ile oyların yüzde 29.41’ini aldı. 14 Mayıs’taki ilk tur seçimlerinde 256 bin 211 ile oyların yüzde 66.31’ini alan Recep Tayyip Erdoğan oylarını artırırken; ilk tur seçimlerinde 101 bin 909 ile oyların yüzde 26.38’ini alan Kemal Kılıçdaroğlu’da oyunu artırmış oldu.

İkinci tur seçim sonuçlarına göre ülke genelinde 26 milyon 679 bin 503 oy ile oyların yüzde 52.13’ünü Recep Tayyip Erdoğan, 24 milyon 705 bin 105 oy ile oyların yüzde  47.87’sini Kemal Kılıçdaroğlu aldı.

ZAFER MEYDANI’NDA

ZAFER KUTLAMALARI

Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarının ardından Recep Tayyip Erdoğan’a siyasi hayatının başından beri desteğini esirgemeyen Kütahya’da bir şenlik havası yaşandı. Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından AK Parti Kütahya İl Binası önünde toplanmaya başlayan Kütahyalılar, ellerinde meşaleler ve pankartlarla Zafer Meydanına yürüdü. Meydandaki kalabalık MHP, Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Cumhur İttifakını oluşturan diğer partilerin seçmelerinin de eklenmesiyle büyüdü. Seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle marşlar, şarkılar, oyun havalarıyla vatandaş, Zafer Meydanında zaferi kutladı. Tüm şehirde kornalarla seçim turu atan Cumhur İttifakı seçmenin kutlamaları gece boyunca sürdü.

‘KAZANAN SADECE TÜRKİYE’DİR’

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı’daki konutunun önünde halka hitap etti. Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha kendisine veren ülkenin her bir ferdine teşekkür eden Erdoğan, “14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Ama ben bir şey daha söylemiştim. Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye’dir. Demokrasimizden, kalkınmamızdan, hedeflerimizden taviz vermeden şimdi Türkiye Yüzyılı’nın kapısını açtık. Şimdi önümüzde 2024 var” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *