YANLIŞ BİLGİYE İTİBAR ETMEYİN

333

Türkiye depremin yıkıcı etkileri ile boğuşurken bir yandan da bilerek ya da bilmeyerek kulaktan kulağa dolaşan bilgi kirliliği ile de mücadele ediyor. Vatandaşlardan yanlış bilgiye itibar etmemelerini isteyen AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, bir bölgede hangi noktada, saatte ve ne büyüklükte olacağını söylemenin mümkün olmadığını vurguladı.

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, sosyal medya üzerinden ve değişik kanallardan, vatandaşları tedirgin edecek yanlış bilgilerin verildiğine dikkati çeken Tatar, bunlara itibar edilmemesini istedi.

Bu tür büyük depremlerden sonra çok ciddi bilgi kirliliği oluştuğuna işaret eden AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Türkiye’nin çok büyük bir sınavdan geçtiğini, devletin tüm imkanlarıyla bölgede vatandaşların yarasını sardığını belirtti.

‘DEPREMİN SAATİNİ BÜYÜKLÜĞÜNÜ

SÖYLEMEK MÜMKÜN DEĞİL’

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, bir bölgede nerede deprem olabileceğinin, nerede aktif hatların bulunduğunun bilindiğini ancak bunların hangi noktada, saatte ve ne büyüklükte olacağını söylemenin mümkün olmadığını vurguladı.

Sosyal medya üzerinden ve değişik kanallardan, vatandaşları tedirgin edecek yanlış bilgilerin verildiğine dikkati çeken Tatar, bunlara itibar edilmemesini istedi.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *