GEDİZ FAYI’NA DİKKAT!

558

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün yayınladığı diri fay haritasında Kütahya’nın da bulunduğunu belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday, “Kütahya fay zonunun oluşturacağı deprem 5.5-6 büyüklüğünde olabilir. Gediz Fayı ise büyük, 7-7.2 büyüklüğünde deprem oluşturma ihtimali var” dedi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki 6 Şubatta meydana gelen depremler, 10 ilde büyük çaplı yıkıma neden oldu. Son olarak 20 Şubat akşamı Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8’lik depremler yerleşim birimlerini kullanılmaz hale getirdi.

Depremlerin ardından Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ülke genelinde diri fay hatlarının bulunduğu haritayı yayınladı.

‘HARİTADA KÜTAHYA DA VAR’

Kütahya’nın da haritada yer alan ve diri fay hattının geçtiği 24 il arasında bulunduğunu ifade eden Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday, “Kütahya’dan da bir aktif fay geçiyor. Yine doğu batı uzantılı, Kütahya’nın hemen güneybatısına doğru Gediz Fayı var.” dedi.

Kütahya fay zonunun oluşturacağı depremde 5.5-6 büyüklüğünde olabileceğini ifade eden Ayday, “Gediz Fayı ise büyük, 7-7.2 büyüklüğünde deprem oluşturma ihtimali var” şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *