‘KÜTAHYALININ HER EMANETİ YERİNE ULAŞTI’

316

Deprem bölgesindeki yıkımın boyutlarının yalnızca oraya gidildiğinde anlaşılabileceğini ifade eden Başkan Işık, Kütahya’daki yardımlaşma seferberliğinin devam edeceğine değindi. Şu an Kütahya’ya gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Işık, Kütahyalının her emanetinin yerine ulaştığını belirtti.

Depremin en fazla yıkıma neden olduğu Hatay ve Osmaniye’yi ziyaretinin ardından bölgeden izlenimlerini GAZETE KIRKÜÇ ile paylaşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, depremzedelerin yaralarının sarılması için devam eden yardımlaşma seferberliğine dair açıklamalarda bulundu.

‘DEVLET BU YARAYI DA SARAR’

Deprem bölgesinde yaşananlarının televizyonlarda görüldüğü gibi olmadığını ifade eden Başkan Işık, özellikle düz zemindeki binaların neredeyse yüzde 90’ının bir daha kullanılmaz durumda olduğunu söyledi. Başkan Işık, “Oranın imar edilmesi, yaraların sarılması konusunda devlet millet işbirliği içerisinde bir çalışmanın organize edilmesi lazım. Ben devletin bu yarayı da saracağına inanıyorum” dedi.

Türkiye’nin her yerinden bölgeye yardımları gitmeye devam ettiğini vurgulayan Başkan Işık, Kütahya’daki yardımlaşma seferberliğinin devam edeceğine değindi. Başkan Işık, “Şu an bizim orada hem temizlik hizmetleri, hem su kanalizasyon hem de fen işleri ekibimiz orada. 3 tane ekskavatörümüz, vidanjörümüz, su tankımız, temizlik konteynerimiz orada. Elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARINA YÖNELDİK’

Kütahya Belediyesi bünyesinde koordine edilen yardımların Kütahya’ya gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yöneldiğini dile getiren Başkan Işık, “Şu an daha çok Kütahya’ya gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışıyoruz. Yardım yapmak isteyenler yine Kütahya Belediyesine malzeme getirebilirler. Depremzedelere Hilal Market’te vatandaşın getirdiği emaneti teslim ediyoruz. Artık tır göndermiyoruz ama bölgeden talep gelir ya da oradaki ihtiyaca yönelik bir destek yapan olursa gönüllü olarak götürür yine elimizden geleni yaparız” dedi. Kütahyalıların ilk günden bu yana buraya akın akın yardımlarını getirdiğini ifade eden Işık, “Allah hepsinde razı olsun. Biz de hassasiyetle emanetin yerine ulaşması için iyi bir ekip çalışması yapıyoruz. Tüm emanetler yerine ulaştı” şeklinde konuştu.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *